5 Eylül 2009 Cumartesi

Bu işler kısmet işi

Bu konular da aklıma çok şey geliyor ama şuan bile bu yazıyı yazmak için kendimi zor topladım. Dün çok şevkliydim sabah kalkınca birşeyi yapmak zorundaymış gibi hissettiğimden dolayı biraz geç karar verdim yazıyıyı yazmaya. Hani bir de sürekli bu tip şeyleri yazmak için zaman bulamadığımdan dolayı iki sıkıntılı konuyu birleştireceğim.

Genel de hangi erkek ortamına girerseniz girin, eğer bir adamın sevgilisi yoksa her zaman bu onun kısmetsizliğidir. Böyle algılanır, böyle söylenir, gerçekte aslında bu yöndedir. Bir insanla tanışma şansını bir nebze de olsa insan kendi oluşturur. Ama kiminle nerede, ne zaman ve nasıl biriyle buluşabileceğimizi kim bilebilir ki? İşte doğru yerde, doğru zamanda, doğru kişi bulunduğunda biz buna şans diyebiliyoruz sanırım. Bu tür işler sen ne kadar çabalarsan çabala tanışma faslına bile giremeyebilirsin. En basitinden yolda binlerce insan yürüyor. Herkesin gözüne hoş görünen biri oluyordur. Tanımadığınız biri yanınıza gelip sizden hoşlandım dese kim inanır?

Bu olaylar gayet sancılı bir şekil de bir birini tekrarlar ki koskoca üniversite de bile kafama göre kız yok abi diyen adamlar mevcuttur. Tabi iş burada biraz kısmet'i de geçip çok üst düzey isteklere gelebiliyor. Ama erkeklerin istedikleri makul şeyler de vardır.

Genel de ilişki'de hep böyle laylaylom aşkım nereye gidelim, bak seni seviyorum, sana şiir yazdım şeklinde abidik gubidik bir ilerleyiş içerisindedir. Çoğu kişi asla o kişi ile evlenmeyi planlamaz hep böyle insanlar da bir anı yaşa tribi vardır. Buraya gelmemdeki asıl amaç tamam bir insanın düşüncelerini beğenebilirsiniz, fiziğini beğenebilirsiniz, hatta herşeyini beğenebilirsiniz. Ama kadınların erkeklere sevmekten başka birşeyleride vermesi lazım bunu da göz ardı edemeyiz.

Etrafımda gördüğüm ve konuşulanlara göre günümüzdeki hiçbir kadın doğru dürüst yemek yapmasını bilmiyor. Hadi bunu geçtim bilmemek değil öğrenmemek ayıptır asıl olan, peki niye ben kocama yemek mi yapıcam diye erkeksi bir boyuta geçer ki kadın? Kadının kadınlık vasıflarını bir kenara bırakıp niye bu erkekleşme eğilimi? İnanın etrafımda duyduğum çoğu tepki bu yönde, yemek yapıcak kadın yok!, Yok arkadaşım valla yok.

Bu kadınlar hiç mi duymamış? "Erkeğin kalbine giden yol midesinden geçer."

Bu yazıdan şöyle bir yanlış anlaşılma doğabileceğini düşünerek şu eklemeyi yapmak istiyorum. Yeri geldiğin de mutfakta erkek de karısına yardım etmeyi bilmelidir. Hatta aralar da erken eve gelip bir yemek denemesi gibi küçük süprizler bile yapılabilir. Ama beceri ve aile planması olarak bu işin sorumluluğu kadına aittir. Erkeğin yapacağı sadece ona yardımdır.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

vıııy çok möhteşem bi yazı olmuş Bnde bilmiyorum ama 1-2 bsey ögreniyorum su aralar (=

Büşra Mutlu dedi ki...

o evmiş, planlamaymış, kadının sorumluluğuymuş muhabbeti yıllar öncesinde kaldı. evet önceden böyle bi şey vardı, erkek dışarıda çalışır evine para getirirdi, kadın kısmısı da evle ilgilenir, bütün gün yorulan kocasına hizmet eder, çocuklarına bakardı falan filan.. şu zamanda kadınlardan full time hizmetçilik yapmasını beklemek bence asıl yanlış olan. kadın gündüz işe gidicek, akşam eve gelicek yemek yapıcak, bulaşıktı çamaşırdı uğraşıcak, kocasıyla uğraşıcak, çocuklarla uğraşıcak.. yok böyle bi şey. eğer hizmet görmek istiyosan annenin bulduğu ev kızıyla evleniceksin.. ama yok hem akıllı olsun, hem kariyer sahibi olsun ama aynı zamanda evi çekip çevirmeyi bilsin, tarhana yapsın, baklava açsın.. ütopik şeyler bunlar.

StummScream dedi ki...

Bu kadar laf kalabalığına hiç gerek yoktu, tembelim desende yeterli ya da becerksiz sana kalmış.

Bızbız ve Bıtbıt Bir Hayat Hikayesi dedi ki...

sana göre biri var elimde tam :P dertlenme sen bu kadar :))

Büşra Mutlu dedi ki...

beceriksizlikle ilgili bi şey değil bu ortalama zekaya sahip her insan yapabiliyo zaten.. yapabilmek ya da yapamamak değil konu, yapmak ya da yapmamak.. biri beceri diğeri tercih.. ama evliliği düzenli hayatım olsun, kıyafetlerim ütülensin, bulaşığım yıkansın şeklinde gören biri olarak dediklerimi anlamanı beklemiyorum zaten..

iki tane dövmesi olan bi kız dedi ki...

yok yok ben destekliyorum seni. en süper ilişkim yemek yaptığım adamla olan ilişkimdi.. öyle çok seviyodum ki canı ne istese tarifinden bakıp içine aşkımı katıp yapıyodum...
ilk defa yaptım birsürü yemeği
ama öyle güzel oldular ki bayılırdı yemeklerime:)
aile gibi olmuştuk o yüzden... ben bi tek onu unutamam.

Witchie of Stars dedi ki...

"hadi len ordan!" demek istiyor ve diyorum da. "Bakıyorum da çevreme, hiç serenat yapan erkek yok. Halbuki erkek adam kızı tavlamak için binbir yoldan geçerdi eskiden." desek ne kadar yerinde olursa bu da o kadar yani. Peh!