1 Eylül 2009 Salı

YAKIŞIKLI DEĞİL AMA SEMPATİK

Evet kısırlığın bu kadarı, yine yeni yazı yok... Ama blog boş kalmasın diyoruz ve diğer blogtan buraya taşımaya devam ediyoruz. Zati bu bloğun konsepte daha uygun, buraya daha çok yakışır diyerek de olayı meşrulaştırıyoruz. Buyrun bakalım:


Yıllardır var böyle bir söylem tarzı ve ne yazık ki bir grup erkek bu kategoride değerlendiriliyor: Yakışıklı değil ama sempatik! Küfür gibi yeminle, çekip vurmak lazım bunu söyleyenleri. Beğenmiyorsan beğenmiyorum de kardeşim, ne kıvırıyorsun?

Sanırım bunu söyleyerek kendi vicdanlarını rahatlatmaya çaşıyorlar, hani iyi birşeyler de söyleyelim de hepten göçmesin zavallım diye. Dürüstlük yok bu sözün içinde, buram buram riyakarlık kokuyor. Sempatik nasıl bir kavram ki kadınların kafasında, teselli verir sanıyorlar. TDK'ya göre "cana yakın, sıcakkanlı, sevimli" demekmiş kelime anlamı. Dünya üzerinde hangi erkek böyle anılmak ister ki? Aseksüel olsa amenna, sevimlilik yapar durur, zaten beklentisi yok hayattan deriz olur biter.

"-Abi senin için sağda solda yakışıklı değil ama sempatik diyorlarmış.
-Sıçtık desene, suya düştü bütün eşeyli üreme hayallerim."


Kadınların iltifat olarak "çok güzel bir yüzün var"ı duymasından farksız bu durum. Hangi kadın 'seksi' ya da 'çok güzelsin' yerine bunu duymak ister ki? Bununla yetinseler yer içer yüz bakımı yaptırırlar ki sağdan soldan fışkıran yağlarını da zerre kafalarına takmazlar. Ama biliyoruz ki yaz aylarının geldiği şu dönemde yine hepsi tutuştu, fazla kilolardan kurtulup bikinilerini gururla giyebilmek için. Tüm bu çabaların sebebi ne? Bir erkeğin onlara ithafen 'off, taş gibi hatunmuş' demeleri değil mi? (Evet biz erkekler yüzlerine çok güzelsin, mükemmel bir vücudun var gibi edepli cümleler kurmaya çalışsak da kafadan geçen özet budur: Taş gibi)

Şimdi kadınlar bu derece çabalarken bir güzel söz duymak için, birimiz de çıkıp desek ki: 'Hayatım senin kişiliğine aşığım ben, her ne kadar seksi olmasan da ben seni bu halinle beğeniyorum' diye damgayı yeriz: ÖKÜZ! Hiç bir kadına böyle denir mi, denmez. Eee onlara denmez de erkeğe yakışıklı değil ama sempatik denir mi? O da denmez, denmemeli, Allah taş eder. -gerçi hepsinin hayali bu değil mi, taş olmak-

Kadınlar hep şikayet ederler ya erkeklerin düz mantık olmalarından, bunu kullansalar ya istemedikleri erkeklere karşı. Yani adamı niye istemiyorsun, göbeği mi var, göbeğin var de gitsin; kel mi, ben kel sevmem de gitsin; kokuyor mu, lan bir git duş al önce ayı de gitsin. Adamın devreleri yakma hiç değilse dolambaçlı yollardan laf sokarak. Benim ne arkadaşlarım bu yolda heba oldu, kızların muğlak ifadelerini algılayamayıp bir umuttur insanı yaşatan deyip de aynı kızın peşinde yılarca gezerek. Kız istemiyor belli ama elemana da doğru dürüst ifade etmiyor bunu, kırmamak için belki ama adam anlamıyor işte: Yeni bir ilişkiye hazır değilim, bazı şeyler zamanla olur beklemek lazım, hayattaki tercihlerimi sorguluyorum... bıdı bıdı. Adam da hiç üstüne alınmaz, oysa lafın özü 'senle olmaz bu iş'tir. Aynı kız bakarsın üç gün sonra herifin biriyle sarmaş dolaş, ne hazırlık yapmış ne de tercihlerini sorgulamış, beklememiş direk atlamış. Niye? Çünkü eleman sempatik değil ama YAKIŞIKLI.

Buradan erkeklere naçizane tavsiyemi ileteyim: Hoşlandığın bir kız mı var? Söyle bir kız arkadaşına senin hakkındaki düşünceni öğrensin, yakışıklı çocukmuş -niyeyse kızlar bir de çocuk derler kazık kadar herife- ya da hoşmuş falan derse ufak ufak sokulun, umut var. Ama çok sevimliymiş, sempatikmiş, çok esprili eleman ya falan derse hakkında arkana bile bakma, o kızdan sana hayır gelmez.

yukarıdaki sempatik amcanın fotoğrafı için tıklayın...

Google'ın spam uyarısına karşı önlem de alalım yine: Bu yazı 2.28.2009 tarihinde Sersang's Monolog adresinde yayınlanmıştır!

8 yorum:

geveze baykuş dedi ki...

jack nicholson da yakışıklı değil, ama 70e gelip kadayıfa dönmüş haliyle bile hala çok çekici, seksi bi adam bence. keanu reeves arkadaşımız ise tipik bir bebekyüz, taşşş. ve fakat erotik çağrışımdan eser yok.
buna ne buyurulur :)

Nigar dedi ki...

Devir değişti, parası olan her erkek yakışıklı her hatun taş:) Aksini söyleyeni öperim:)

Adsız dedi ki...

Geveze Baykuş: buna af buyurulur: Af buyur! :) takdiri diğer kadın okuyuculara bırakıyorum. senin bu tespiti onlar yorumlasın.

Nigar: senin söylediğini biz söylesek kızlar bizi topa tutar walla :D

geveze baykuş dedi ki...

bugüne dek gönlüm hep çulsuza kondu valla, bende hamam da eski tas da :)
af buyurdum :)

Unknown dedi ki...

Kıza sen güzelsin diyincede arıza çıkarırki.Sen benimle sadece güzel olduğum için mi çıkıyosun, daha güzelini buluncada ona mı gidiceksin der:)
Ben kişiliğin için seninle çıkıyorum yalanını kızların daha çok terih ettiğini düşünüyorum=))
Ama diğer tespitler çook doğru, kızları çözmüşsünüz.

Kaynama Noktası dedi ki...

Bence erkeklerin çok da kıçından anladığı bir mevzudur bu sempatiklik! Gerçi her kadında bu kavram farklı işlese de, 'yakışıklı olmak' kesin bir şeydir yani bir adama uzaktan baktığın vakit harbiden de yakışıklıdır böyle, bakınca akar gidersin resmen; ama adam bi konuşmaya başlar, hödüğün en önden koşanı..Boyu posu, endamı halt etmiş. Ama bkz:Sempatik erkek, rastlaştığınız yerde dikkatinizi çekmez ilk başta, alalade bi' tip dersiniz. Yukarıda bahsi geçen erkek gibi 'etki' bırakmaz ilk bakışta. Ama sonra bir şekilde konuşmaya başlarsınız, sempatik erkeğin konuşurken gözlerinin içi güler. Belki de bir gamzesi vardır. Sonra bir de jestleri mimikleri çok sağlamdır, sempatiğin içine girdikçe daha çok ısınırsınız, böyle bi sevgi tırtılı hali olursunuz...Bence,-bak bence diyorum, burası çok önemli!- 'sempatik' etiketi yapıştırılmak erkeklerin kendilerine sorun ettikleri gibi hakaret etmek değildir... :)

Ayrıca, kadınların koskocaman herife 'çocuk' deme hadisesine de şiddetle katılıyorum. Engellenemez bir şey o, çok denedim. Olmuyo :P

Adsız dedi ki...

sevimli sempatik erkek seven kız da çok var

"yanımdaki yakışıklı olursa bütün hatunların gözü üstünde olur ben de buna dayanamam" düşüncesinde oldukları için yakışıklı çocuklardan teklif alıp reddettiklerini itiraf eden kız arkadaşlarım var okulda

peri.susamurum dedi ki...

bir bayan olarak geveze baykuş un tespitlerine katılıyorum :)
gönlün çulsuzlara konma durumunda da yalnız değilsin :)günümüzde gerçekten de öyle;herkes paralı aşk arıyor.
yakışıklılık ve sempatiklik meselesi bana göre de çok büyüttüğünüz ve yanlış anladığınız bir durum. Genelleme yapmak istemem ama benim tanıdığım yakışıklı (çok yakışıklı) adamlarda ya çok kendini beğenmişlik yada ne bileyim 'bana bakıyorlar nasılsa diye gezinip durmaktan olsa gerek' kültürel eksiklikler vardı. Sempatiklik bence kadınların gerçekten ilgisini çeken birşey,en azından büyük çoğunluk için. Tabii yanında seksapalite ve çekicilik de olsa hiç fena olmaz ;)