20 Ocak 2010 Çarşamba

Ayrılığın kadını erkeği olur mu? Vol.1

Bir çok şeyin kadını erkeği var da ayrılığın yok mu? "Tabi ki var" diyor bir yanım, diğer yanımsa boynunu büküyor "ikisi de aynı acıyı çeker neresi farklı?" diye...

Çeşit çeşit olmasa ayrılıklar belki de kadın-erkek sınıflandırmaları da olmazdı. Ama değişiyor işte..."Anlaşarak ayrılanlar" var, "Terkeden-Terkedilenler" var, "Severek Ayrılanlar" var, "Söverek Ayrılanlar" var :)

Bütün bu ayrılıklarda kimin terkedip kimin terkedildiği kısmında cinsiyet olayın seyrini değiştiriveriyor. "Gitmek mi zor kalmak mı?" diye düşünüp kalmaya ya da gitmeye karar verenin cinsiyeti önemli...

Erkek kısmına bakınca il göze çarpan özellikleri, hiç terkeden olmak istemedikleri... Belki bunalıyorlar, belki aldatıyorlar ama asla ayrılık sözcüğünü kullanmıyorlar. Bu onlar için bir savaş... Bu uğurda kızla huzursuz kavga dolu günler, haftalar hatta bazen aylar geçiriyorlar. İstiyorlar ki kızın canına tak etsin de bir gün basıp gitsin hayatlarından... (Neden ayrılmayı böyle sorun haline getirdiklerini de bir türlü anlamam. İstemiyorsan ayrıl gitsin)

Kızların bu konudaki tavrı ise oldukça net: Kızlar ilişkide artık katlanamadıkları durumları devam ettirmemeyi seçiyorlar. Örneğin artık aşık değillerse, sevmiyorlarsa, sevişmekten zevk almıyorlarsa söyleyip ayrılıyorlar.. Söyleyemedikleri durumlarda ise (başkasına aşık olmaları gibi) huzursuzluk, kavga çıkarıp, suçu erkeğin üstüne yığıp ayrılıyorlar. :)

Genelde erkekler bu durma karşı çıkıyor: "Ne demek ulan 'aşkım bitti' ????" İsyan çıkarıyorlar, ama giden gidiyor. "Söverek ayrılma" sanırım bu oluyor :)))) Kızın arkasından "Kesin hayatında biri var" paranoyası başlıyor. Tez tutmayınca "Yarı yolda bıraktı" oluyor kız. (Sanki bir  ömürlük aşk için sözleşme imzaladılar da :) )

Kız terkedilince ağlıyor...
Erkek terkedilince içiyor...

Kız terkedince arkasına bakmıyor...
Erkek terketmek isteyince terkedilmek için elinden geleni yapıyor :)

Kızın terketmek için genelde geçerli sebepleri oluyor...
Erkeğin terketmek için yalanları, bahaneleri...

Kısaca ayrılık kadına erkeğe göre değişiyor...

12 yorum:

Unknown dedi ki...

Bence ayrılığın kadını erkeği değilde, terkedeni ve terkedileni var.
Ayrıca erkeklerin birşeyler bitmiş olmasına rağmen ayrılamadıklarına bende inanıyorum :)
Nedeni bence hani kızların ağlamasına falan dayanamazlar ya tamamen o =))

hayalperest.im dedi ki...

garip bir vicdan mı desem,kötümü olmak istemiyorlar desem, öle bişileri var :)

Oyuncakçı ADAM dedi ki...

Bir erkek olarak , evet biz terkedemiyoruz . 2 Kere geldim o noktaya , allahım bir şey olsada artık daha fazla katlanmak zorunda kalmasam , ayrılsa yada ayrılmak için bir sebep çıksa diye dualar ettim ve kabul oldu :) Ama ikisindede seviyordum fakat sevgi yeterli olmuyordu bazı şeyler için .

hayalperest.im dedi ki...

İYİ DE NEDEN? :)

Oyuncakçı ADAM dedi ki...

Ne için neden ? :)

hayalperest.im dedi ki...

neden ayrılmıyorsunuz da ilişkiyi her iki taraf için de çileye çeviriyorsunuz?

Oyuncakçı ADAM dedi ki...

Sevgi , umut , bazı şeylerin düzelebileceğine olan inanç , alışkanlık , yanlızlık korkusu . gurur , ilerisi için yapılan planlar , karşındakini kırmak istememek .O yüzden bunun net bir cevabı yok , ilişkinin içeriğine göre , kişiden kişiye değişebilir bu sebepler .

can dedi ki...

ve elinde olanı kaybetme korkusu..

Gallardo dedi ki...

Bazende dursun bi kenarda diyoruz yenisini bulana kadar, buluncada fazlası göz çıkarmaz deniyor o yüzden terketmiyoruz.Yani masum sebepler değil bence.Kızı düşündüğümüzden değil.

hayalperest.im dedi ki...

elbette öyle sebepler de var ama ben daha çok bir becerememek durumu olduğunu düşünüyorum :)

DeliRapunzel dedi ki...

erkekler genelde arkalarında ağlayan bir kadın bırakmaktan tırsarlar ki bu çoğu zaman vicdan daha çok ağar basar. bknz: "hiç bir kızın ahını alma mutlu olmazsın" dürtüsüyle ergenlik dönemlerinde tanışmışlardır çoğu. nitekim sürdürülen ilişkide de sürekli ağlayan kadından hoşlanmazlar. erkek ruhu çoğu zaman yeniliklere açık ve hayır demeyi bilmezler, ellerindekini kaybeden yeniliklere yelken açarken bir yandan da yedekte tutma dürtüsüyle ilişkiyi çekilmez hale getirirler. kulak tırmalayan sessizlikleri vardır böyle zamanlarda. en mız mız hatunlardan daha mız mız olurlar, yemek beğenmezler, konuşmazlar, kıyafetini beğenmezler, içlerine kapanmış gibi yaparlar, kamufulaj olarakta kendilerine suni maddi sıkıntılar yaratırlar. velhasıl erkeklere mazeret bol ancak kesin çözüm yoktur. kadınlar çok mu farklı? hayır değil, ama terketmek için daha kesin ve hızlı hareket ederler... naçinaze...
sevgiler.

Yesim Arpat dedi ki...

Ortada dayak-kötek, çarpma-çırpma gibi adli suçlar yoksa her iki cins de başkası olmadan ya da en azından başkasını bulma umudu olmadan ilişkiden ayrılmıyor. Bu kadar.