16 Mayıs 2009 Cumartesi

Erkek Bloglarını Tanıtmaca

Merhaba ırkım!!

Artık inceden bu blogu ciddiye alıp bir şeyler yapmanın zamanı geldi diye düşünüyorum. İlk erkek blogumuzu tanıtarak da işe koyuluyorum. İlk erkek blogu dediysek tarihteki ilk erkek blogu değil.

Tanıtacağım blog: Godsyndrome

Onu zaten bilen biliyor da bir de ben bir şeyler yazmaya çalışayım.

Kendisini kısaca "Kelimelerin efendisi" diye tanımlamak mümkün. 2 kelimeyle efkara sürükleyip, bir başka 2 kelimeyle de gülümsetebilme kabiliyetine sahip. Benim gibi kpss'ye hazırlanırken ömrünü çürüten, bu hazırlık sürecinde yaşadığı fikir hezeyanları, duygu çağlayanlarını bloguna yansıtan biri. (çağlayan, hezeyan falan güzel kelimeler bunlar)

Bazı bazı helallerinin fotoğraflarını yayınlıyor. Bu helaller, taş gibi oluyor genelde. En son örnek; Eva Green. Bu helaller sık sık değişiyor tabii. Bazılarına ben de talibim hatta.

Gittiği kursta birisine aşık oluyor, kızın bile haberi olmadan onunla aşk yaşıyor. Parkta yan tarafında konuşan gençlerin cümlelerinden onları mükemmel biçimde tahlil edebiliyor. Canı sıkılıyor blogu kapatıp gidiyor sessizce, aynı sessizlikle dönüyor sonra da. Ruh hali neyse bloguna da aynısını yansıtıyor.

Şahane, gezibilitesi(gezibilite) bol bir blog. Her satırda bir anlam var -kendisi bazen öyle olmadığını iddia etse de- cümleleri boş geçmemeye çalışın.

Bu tanıtımı kendi blogundan cümlelerle bitiriyorum:

Kendi kendine konuş, insanlarla konuş, msnde konuş, defterlere yaz, bloga yaz ama kafanın içindeki sesler hiç boşalmasın.

16 yorum:

Godsyndrome dedi ki...

Hacı çok duygulandım,teşekkür ederim.O kadar duygulandım ki benim helallerime talip olmanı bile anlayışla karşılıyorum, eyvallah :)

Adsız dedi ki...

reca ederim ne demek.

ayrıca helallerine sulanmama rağmen bana gösterdiğin hoşgörü için ben de duygulandım :)

PuCCa dedi ki...

aa gody erkek blogumuydu.. ya ben onu kız diye okuyodum.. öyle kadın blogları gibi güzel yazıyodu çünkü.. hiç erkek blogu gibi yazmıyo, çünkü erkekler birazcık nasıl desem ooo uuu böyle ımmm ommm ummm...

kadın gibi yazıyor gody öyle güzel öyle tane tane öyle akıcı yani ahahah :PpP

Haykoliq dedi ki...

ek olarak;
dert babasıdır,sinemalarda ki yer göstericilerden daha iyi yol göstericidir,abidir,candır,ciğerdir...

Godsy bambaşkadır...Helal olsun Godsy!

Durmak yok,Melankoli'ye devam...

PS:Godsy bir tane ben erkeğim yazısı kesmemiş...Sen 20 tane daha sipariş et...=)

Unknown dedi ki...

bu adamın tanıtılmaya ihtiyacı varmıydı ki, liste başından başladık, hit almak için herhaldir :Pp

Ömür dedi ki...

hayırlı olsun güzel düşünmüşsünüz erkek blogu olayını.

Godsyndrome dedi ki...

Kodak theatre da oscar almış gibi hissettim kendimi :D hepinize teşekkür ederim :)

cesetizleri dedi ki...

yorum yazacaktım firefox çktü. :)
neyse Godsy kimse kusura bakmasın ama erkek blogları arasında birincidir.
neden.?
erkekliğin sevimli yanını kullanıyor, hiçbir dişiyi incitmiyor , incitse bile bunu bangır bangır gururlanarak anlatmıyor, belden aşağı espriler yapmıyor olsa bile bunlarda asla kadınları aşağılamıyor. Hiçbir postunda kadınları aşağıladığı görülmemiştir. hem eğlenceli hem kibardır.
benim ilk arkadaşlarımdan biridir.
10 üzerinden 10 :)

ne ben olabildim ne de başkası dedi ki...

ya arkadaşım godsinin tanıtılmaya reklama filan ihtiyacı yok ki;) eheheh ayrıca senin de. ikinizin burda ne iş var bilemedim, hadi kış kış kendi biloglaınızlan ilgilenin bakiiim.
not: rectoa len senin blogta birden çok kullanıcının olduğunu unutup bi yorumda pot kırdım sen sanıp ama hemen sildim sorun yoktur inşallah:)))

Adsız dedi ki...

farkettim onu da hayırdır ne yazmıştın, göremedim :)

ne ben olabildim ne de başkası dedi ki...

ehehehheh boşver burası da çok umumi:D:D

Adsız dedi ki...

e mailime yollayıver o zaman, iyice merak ettim :)

ne ben olabildim ne de başkası dedi ki...

hmmm mailini bulamadım ama bi yere yazdım, sen bulursun;))

pi dedi ki...

Süper başlangıç yapmışsın Rectoa. Gerçekten de harika bir blog.

Hâttâ bakınız, Godsyndrome Oscar deyince düşündüm de, ödül de dağıtırız biz. Blog Oscarları diye... Ya da Razzie (Altın Ahududu) dağıtırız. Neyse, olmadı ortalığı dağıtırız, yakar yıkarız. Hiç bi' şey kaçmaz bizden :)

Adsız dedi ki...

@ pucca

pucca denilen kişi bu tanıtımı yapılan arkadaş için kadın blogları gibi güzel yazıyor demiş. erkek blogları gibi değil demiş. "erkekler biraz nasıl desem, ıımm oomm ummmm" gibi şeyler gevelemiş durmuş. "kadınlar gibi tane tane güzel yazıyor, akıcı yazıyor demiş". açıkçası sayamayacağım kadar çok, sahane içeriğe ve anlatım diline sahip erkek bloglarının ve erkeklerin yazmada olan yaratıcılıklarını ve başarısını, kendi kadın bloglarında göremediği için erkekleri kıskanıp erkeklere bok atma yoluna gitmiş. aslında işlerin hiçte zannettiği gibi olmadığının ve işin gerçeğinin zannettiğinin tam tersi olduğunu anlayamamış veya anlamak istememiş!!! aslında kadın bloggerların erkekler gibi yazdığını veya yazmaya çalıştığını görememiş.

bu arkadaş, içeriğinin tamamına yakını yemek tarifi, aşk meşk, entrika, erkeklere bok atmak, erkek düşmanlığı ve yeri geldiğinde kıçı başı açık fotoğraflar koyup üzerine yorumlar yapmak ve buna benzer gereksiz konularla dolu olan kadın bloglarının içeriğini zannedersem akıcılık, tane tane ve güzel yazmak olarak algılıyor. içeriği edebi bakımdan bir hiç olan gereksiz blog yığını kadın bloglarının anlatımı akıcı olsa ne olur, tane tane olsa ne olur.

kaldı ki bir çok erkek blogu zaten oldukça güzel, tane tane anlatıma, sürükleyici ve kadın bloglarının neredeyse hiçbirin de olmayan yaratıcılık öğelerini içeren bir anlatım diline sahip. ama görebilene veya anlayana. gözlerini sabah cinsiyetçilikle açıp cinsiyetçilikle kapatan bu tarz kadın! lar erkeklerin kadınlardan fersah fersah üstün olan yazmadaki ve yazı içeriğindeki yaratcılık başarısını kendi başarıları gibi gösterip bu başarıları kendilerine mal ederek, erkeklerin yazdıklarına bok atmaya çalışıyorlar. ya da bir bloga göz atmak için girdiklerin de blogun sahibinin erkek olduğu görüp bu blogu okumuyorlar ve hemen bir kadın bloguna yönelip sadece kadın bloglarını okuyorlar.

tabi size de yazık. geneliniz de yazma kabileyiti olmayınca olmuyor. vermeyince mevlam ne yapacaksın. ancak böyle çamur atıp iz bırakmaya çalışırsınız. başka çare yok.

başa bir nokta ise, erkeklerin icad ettiği ve kadınları erkeklerin dahil ettiği bu internet ve blog dünyasında böyle yaklaşımları görmek beni oldukça güldürüyor açıkçası. hani gerçekten böyle bir şey olsa tamam diyeceğim ama tam tersi olmasına rağmen kadınlar erkeklerden daha iyi yazıyor diyenleri görmek beni kahkahalara boğuyor.

yazmak deyince; her alan da olduğu gibi bu alanda da erkekler kadınlardan üstün. bu güne kadar ki nobel edebiyat ödüllerine bakarsanız zaten bunu anlarsınız.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Nobel_Edebiyat_%C3%96d%C3%BCl%C3%BC

yukarıda ki link zaten bize akıcı, yaratıcı ve tane tane yazmada kimin daha üstün olduğunu gösteriyor. yazmayı, okumayı hatta edebi bilgi dağarcığınızın çoğunu bile erkeklere borçluyken böyle söylemler komik kaçıyor.

blog kısmına gelince. önce bir erkeğin yarattığı ve sizi bu bloga yönlendirecek aşağıdaki linke bir göz atın. bakın bakalım kaç kadın blogunun içeriği bu kadar geniş. bu sadece bir örnek. size onlarcasını daha verebilirim. siz önce bunları bir araştırın bulun içerik kısyaslaması yapın sonra gelin burada artistlik taslayın. yoksa susun. maalesef daha katetmeniz geken çoook yol var. bir kaç yüz fırın ekmek yerseniz belki aramızda olan farkı biraz olsun kapatabilirsiniz.

bu da ilgili link.
http://www.gunesintamicinde.com/

hadi size hayırlı işler.

Unknown dedi ki...

@sevgili adsız;
teşekkürler ciddiyetin ve güzel açıklamaların için...
burayı; eğlence amaçlı yazıyoruz..
tabi ki keşfedilmemiş bi çok iyi blog yazarı erkek arkadaşımız mevcut..
keşfedemeyen, kayıp kazanıyor ama, hepsi bu...
tekrar teşekkür ediyorum..