24 Ağustos 2009 Pazartesi

KARŞI CİNSTEN KANKA OLUR MU?

Kısır bir dönemden geçiyoruz, birçok blog kepenk indirdi desek yeridir. Kadınlar yazıyor'a baktım, yazarlar kendi bloglarındaki eski yazıları oraya taşımakta bir beis görmemiş; biz neden yapmayalım? Ahanda alttaki yazı da benim blogdaki eski bir yazı. Buyrun okuyun:

Karşı cinsten kanka olur mu? Erkek Blogları'nda böyle bir anket vardı, %25 olur demişler. Öncelikle nedir bu kanka olayı, onu açıklayalım. Kutsal bilgi kaynağından alıntılar yapacağım:

kan kardeşinin mutasyona uğramış hali.
-gecenin bi saatinde,siz bile kendinize tahammül edemiyorken, size tahammül eden, sizi dinleyen... bir çok ortak noktada buluştuğunuz. sizden çok uzaktayken bile başucunuzdaymiş hissiyati veren dünya güzelliği.

Evet görüldüğü üzere kankadan anlaşılan kabaca dostluk ötesine uzanmış ve kardeşlik aşamasına gelmiş bir ilişkidir. Kankanız sizin herşeyinizi olduğu gibi paylaşabileceğiniz insandır. Peki nasıl kanka olunur?

Konumuz karşı cinsten kankalık olduğu için erkek-erkek kankalığı ve kadın-kadın kankalığına değinmiyorum bile. Bir erkek nasıl bir kadının kankası haline gelir? Bunun iki yolu vardır: Birincisi beğeniyle yaklaşırsın ve açılmakta gecikirsin ve bir de bakarsın ki kanka olmuşsunuz; ikincisi ise hoş sohbet takıldığın bir kız arkadaşın vardır, konuşa konuşa, paylaşa paylaşa çok yakın hale gelirsin ve bir bakarsın ki birbirinizin herşeyini bilir olmuşsunuz ve kanka olmuşsunuz. İlkinde erkek bir kurbandır, ikincisinde ise her iki taraf kurbandır.

Beğeniyle yaklaşılan bir kadının kanka olması içler acısıdır, içten içe rüyalarınızı süsleyen o güzel kişiye siz dokunmak sarılmak ve hatta öpmek falan istersiniz ama yanına gittiğinizde o sizinle öyle bir konuşur ki kedi gibi pısar kalırsınız, uysallaşır miyavlarsınız. Oysa sap arkadaşların yanında aslan gibi kükremiş ve abi tamam artık kesin gidip mevzuyu açacağım ve bağlayacağım dersiniz. Bu böyle sürer gider ve birgün patlarsınız, daha doğrusu hormonlar patlar. O size hoşlandığı çocuktan bahsettiği anda şarteller atar ve olmaz falan dersiniz ki işin rengi değişir, çok çirkin bir hal almaya başlar. Kadın taraf ama'larla başlayan cümleler kurar hemen:

'Ama ben seni kankam sanıyordum, hani biz çok yakındık?'
'Ama sen benim mutluluğumu istemiyor musun?'
'Ama bugün sen birinden hoşlansan ben senin mutlu olman için her türlü desteği verirdim'
'Ama ama ama... bitmez bu amalar!'

Er bünye patlar sonunda çünkü kanka(!)sı güvenli sığ sulardan uzaklaşmış, açık denizlerdeki gemicilere gönlünü kaptırmıştır. Nasıl olsa olan olmuştur der ve döker tüm eteğindeki taşları: 'İşte ben baştan beri sana karşı birşeyler hissediyordum ama açılmaya cesaret edemedim, sonra bir de baktım çok yakınlaşmışız, zamanla olur dedim kendi kendime. Sen bana bu kadar iyi davranıp da herşeyini anlatınca senin de bana karşı hislerin olduğunu sandım bla bla bla...' Anında gelir tepki: Ben sana güvenmiştim, herşeyimi paylaştım; oysa sen bunca zaman bana ne gözle bakmışsın, inanmıyorum sana. Hayvan herif, bir daha beni arama da sorma da.

Diğer durumumuzda yakınlaşmış iki bünye vardır ve böyle zamanla sırdaş falan olurlar. Ancak her ilişkide olduğu gibi sahiplenme başlar. Birbirlerinin ilişkisine karışmaya başlarlar. Kız erkeğin her sevgili denemesine bir kulp takar, erkek kıza asılan herkese öyle bakışlar atar ki adam kaçar. Diyelim ki bu olmadı ve karşı cins kankanıza rağmen sevgili yaptınız. Bu durumu sevgilinize nasıl açıklayacaksınız? Tecrübeyle sabittir ki sevgili sizi, kendi cinsinden biriyle paylaşmayı reddeder. Yani 3-5 ay tahammül eder belki ama eninde sonunda kavgalarınızın sebebi kankanız olmaya başlar. Öyle bir noktaya gelinir ki ya O ya Ben der ve ortaya iki seçenek çıkar: İki ilişkiden birisini sonlandırmak. Sevgiliden ayrıl ayrıl nereye kadar? Sonunda kanka kankaya kalırsınız. Artık kafada da şu soru tınlar? Madem tüm ilişkilerimi onun için bitiriyorum, o zaman onunla bir ilişki deneyeyim. Bu kaçınılmazdır; sevgili için kankayı bırakmadıysanız bu noktaya mutlaka gelinir. Ya da aseksüel bir yaşam sizi bekler ki hormonlar buna izin vermez. Bu durum kadın için de erkek için de geçerlidir.

Uzun lafın kısası karşı cinsten kanka olmaz, olursa da bir noktada mutlaka sona erer. Ya birlikte olmaya başlarsınız ve uzun süren dostluk sonrası sevgili olma sendromları başlar, ya da birgün sevgili yapmak için kankanıza elveda demeniz gerekir.

Google'ın spam blog yaftasına önlem babında da şunu yazalım: Bu yazının orjinali 5.28.2009'da Sersang's Monolog'da yayınlanmıştır.

16 yorum:

LoveMeorLeaveMe dedi ki...

bence de olmazzz olamazz ! katılmaktayım!

Kediye Kafa Atan Psikopat Fare dedi ki...

ben katılmıyorum... benım kankam bı erkek ve arada gecen 7 yılda hıc sorun yasamadık...sevgılı sendromu bıze gayet uzaktı hala da uzak...aradakı dengelerı saglayabılmek butun mesele..

Adsız dedi ki...

ben de kaytılmıyorum.Sevgilim de var kankamda hiç bir problem yok dengeyi sağlamak önemli olan farenin dediği gibi...

Nina Noctis dedi ki...

Katılmıyorum... Her iki kanka da sevgili de durma noktasını bildikçe bu iş gayet güzel yürür..

Jesss dedi ki...

valla hem hak veriyorum hemde vermiyorum.. biri vardı aynı durumda olduğum baya iyi anlaşıyoduk, çok şey paylaşıyoduk falan. ama bir süre sonra bağ kendiliğinden inceldi ve koptu kısaca olur gibi oluyor kız erkek kankalığı ama sadece olur gibi.

Adsız dedi ki...

walla bu denge unsurunu sağlayabilen arkadaşları tebrikten fazlası gelmiyor elimden, hayranlıkla bakıyorum bu üçlü ilişkilerindeki ilerleyişlerine. ben şahsım adına kuramamış olmalıyımki bu dengeyi kanka manka kalmadı bende, sevgili hepsini diskalifiye etti, oyundan atıldılar. ha ben de onunkileri diskalifiye ettim, o ayrı. belki de arızalı olan bizleriz ;)

Adsız dedi ki...

estapiti piti sersang :D sorun yok ortada farklı bakış açıları var :D

daNNy boY dedi ki...

bende katılmıyorum..neden olmasın ki bi kadınla erkekten kanka??o ince çizgiyyi korumadığında ip gerçekten kopuyor ama onu başarabilirsen her şekilde kankalık yürüyor

LoLLa dedi ki...

olmaaaaz :/
dişi bunye sapitmasa da er bunye sapitio bi zaman sonra, yahut tam tersi :s
ama olmazZz diorum ben

Bızbız ve Bıtbıt Bir Hayat Hikayesi dedi ki...

kız ya da erkek çirkin olursa çok pis olur hemde :D ama çirkin olursa

ben dedi ki...

yok yok olmuyor dost olunuyor da kanka olunmuyor. her aradığında dakikasında yanında oluyorsa işkillenmeli ondan eninde sonunda bir yerde patlıyor olay.
hem şu fotoğraftaki arkadaştan kanka mı olur ya! :D

Adsız dedi ki...

Bence karşı cins kanka olur niye olmasın kankam bana çıkma teklifi etti bende kabul ettim valla cok iyi gidiyoruz umut seni cok seviyorum

Adsız dedi ki...

kesinlike olmaz..! aynı yazılan şeyleri yaşadm.. çok acı çktm karşı cinsten KANKA olmaz...!

Adsız dedi ki...

Nedense hep Kadinlar olur diyor :D

Adsız dedi ki...

erkekten kanka olur ama adam gibi erketen

Adsız dedi ki...

erkekten kanka olur ama adam gibi erketen