21 Ekim 2009 Çarşamba

Bir ki üç tıp!

Elimde bir doktora tezi ve kola eşliğinde okulun içindeki kafelerden birinde oturuyorum. Masada tek başına oturan her insanın yaptığı gibi ben de etraftaki masalarda oturanları izliyor, kendi kendime gözlemler yapıyorum ;) Tamam tamam kulak misafiri de olmuyor değilim :)

Birilerinin sohbetine kulak misafiri olunca ister istemez yüzlerine kaçamak bakışlar atıyor insan. Konuşmaları kitapta okuyor olsam hayal eder geçerdim yüzlerini ama hemen yan masamdaki tiplerin konuşmaları o kadar ilgi çekici ki yüzlerine bakmadan duramıyorum. Nasıl zor bir durum anlatamam yani :)

Bari elime bi kalem alıp yazayım da dikizlemekten kurtulayım deyip yazıyorum :)

Yan masamda -ki masa resmen burnumun dibinde- iki tane taş gibi hatun ve biri aşırı çekici olan üç erkek oturuyor. Oldukça düzgün tipli insanlar yani... Benim favorim olan çocuk sanıyorum akademik. Demin gelen bi kız "Hocam..." diyerekten birkaç meramını anlattı da :) Kızın sevgilisi Şırnak'ta askermiş, 6 gündür konuşamamışlar, o yüzden geçen gün gözleri dolu doluymuş falan filan :) Benim favorim de pek düşünceli, kızı görünce hemen sordu "Geçen gün noldu öyle?" diye. O gün gözgöze gelmişler de kız ağlamamak için kalkmış gitmiş... Ah canım... :)

Neyse az önce kızlardan biri tuvalete gitti diğeri de yiyecek bir şeyler almaya... Konunun nasıl oraya geldiğini bilmiyorum -orayı duyamadım da :)- ama çocuklardan biri "Ya" dedi "Yurt dışındakiler Türk erkeklerini pek yeterli bulmuyormuş." Ben "ne açıdan acaba?" diye geçirirken favorim soruverdi: "Ne açıdan yetersiz?" Konuyu açan çocuk da "Yani seks açısından... Özellikle erkeklerin erken boşalmalarından şikayetçilermiş" dedi :) "Orası öyle" dedi benim favorim "Araştırmalara göre Türkiye'de 2 erkekten biri erken boşalma problemi yaşıyormuş" Bunları dinleyen üçüncü çocuk lafa girdi:"Ama bunun bir çok etkeni var. Alkol, sigaraaa..." Konuşmayı başlatan ve konuşmanın burasına gelindiğinde herhalde bu çocuğun yarası var dediğim çocuk "Bira mesela abi." dedi.

(buradan sonrasını artık diyoalog şeklinde yazacağım zira sıkıcı olmaya başladı o çocuk bu çocuk demek :))
Favorim: F
Konuşmayı Başlatan: K
Diğer Çocuk: D

F: Bira mı? Ne yönde? Bira beni iyi yönde etkiliyo valla.
K: Hadi canım. Bira beni kötü etkiliyo valla.
F: İyi de oğlum kaç bira? 2-3 tane iyi etkiler, ee 10 tane içersen heralde 1 saat uğraşırsın :)
D: Şimdi bu masada 1,5 kişi erken boşalıyor öyle mi? (zavallım hala orda kalmış geriden gelio)
K: Hep değil tabi... Zaman zaman. Dedik ya duruma göre işte :) Psikolojin bile etkiler... Herkes zaman zaman yaşadığına göre 1,5 dersek yanlış olmaz heralde... (ben dedim bi yarası var diye)

Sonra kızlardan tuvalete giden geri geldi. Favorim de "Gel gel bilmem ne de bize çok ilginç araştırmalardan bahsediyo" dedi üçü birden koptular. Gülmemek için zor tuttum kendimi :) Kız anlamadı öööle şaşkın şaşkın baktı amaaaa ben anladım :P

2 kişiden biri gerçekten erken boşalıyorsa, vah bu kadınların haline :)

Ama hala merak içerisindeyim, kaç bira ne kadar etkiliyor acaba) Hayır yani bilelim de ona göre içirmeyelim di mi? :)

:)))

 

Not: Bu yazı dün bu saatlerde kağıda not alınmış, şu anda da bloga geçilmiştir :)

23 yorum:

StummScream dedi ki...

Denilen gibi bu konuda bir çok faktör var.
ilk gün heyecanı, partnerini mutlu etme ihtirası, rahat olamama bunun altında yatan çocukluktan gelen biliç altı bir çok olay daha sayabilirim.

Ayrıca alkol ve sigara bağımlılık sınıfı içerisine giren iki maddeden insanların beklenti içerisinde olmaları hurafeye inanmakla eş değer bana göre.

Eğer böyle bir sorun varsa doktora başvursun ya da geciktirici kullansın.

Bir erkeğin güvenilirliği, diğer özellikleri değil de niye hep cinsel yeterliliği konu alınıyor bunu da anlıyamıyorum.

hayalperest.im dedi ki...

"hep"ten kastın ne bilmiyorum... zira ben ilk defa bu tip bir konuya değiniyorum... ayrıca konuşan da ben değilim dikkatini çekerim. kulak misafiri olduğum "erkekler" konuşuyordu.

kişiler her açıdan ele alınabilmeli... "kız götürmek" diye bir tabir varken ortalarda, nasıl oluyor da "neden hep erkeklerin bu tip özellikleri tartışılıyor" diyorsun onu da anlamıyorum. kaçınız bir kızın vucüt ölçüleri, saçı başı, göğüsleri yerine güvenilirliiğini, anne olma kapasitesini veyaaa çalışkanlığını falan konuşuyorsunuz acaba?

diğer özellikleriniz de elbette konuşuluyor ve konuşulacaktır. en azından benim tarafımdan...

StummScream dedi ki...

Fazla sert yazmışım galiba =D
Bahsedemezsin diye bir kural yok ki orta da, ben sadece artık bu konulardan biraz tiksinir hale geldim ve kendi serzenişimi eklemek istedim. Kadınlar hakkında cinsellik harici herşeyi çok daha fazla konuşabilirim kendi adıma söyliyebileceğim birşey. Özellikle okumuş kadınların yemek yapmaz, ev temizlemez şeklinde egolarını yenememiş insanlar bir numaralı konu başlığımdır.

Adsız dedi ki...

Ya niye ben hiç böyle ilginç konulara kulak misafiri olmuyom ki!?

Güllerevurgunum dedi ki...

Bütün bir erkek nesli için sarfedilen bu efor önünde saygı ile eğiliyorum. Erkekler üzerine bu kadar laf edilebileceğini ve hatta blog bile yapılabileceğini düşünmezdim... Yaşasın bu pozitif ayrımcılık ! :P

NOT: Bu yorumun yazının doğası,içeriği, eğilimi, ideolojisi, teması gibi alakası olması gereken yönleri ile hiçbir alakası yoktur :)

hayalperest.im dedi ki...

stummscream: galiba yazarken hep genelleme yapmamak ya da yaparken dikkatli olmak gerekiyor. kadınlar hakkında konuşabiliyorsun, konuş. ikincisi tekrar söylüyorum ben kimseyle bir erkeğin cinsel aktivitesini konuşmam. dalga geçmek gibi bir şey olur zaten. fakat erkeklerin kendi aralarında konuşurken rahatsız olmadıklarını gördüm ve yazdım bu kadar. yazıda bir aşağılama, herkese mal etme gibi bir durum yoktur. kimse alınmasın.

şirvan: merak etme ben de hep olmuyorum :) enteresan olmasa zaten yazılacak bir yanı olmazdı :)

güllerevurgunum: kadın olmak biraz komplike düşünmek demek oluyor. e bi de anlatmaya can atan varlıklar olunca ister istemez size efor gibi geliyor.. bana sorarsanız bu bir zevk :)

Güllerevurgunum dedi ki...

sen de ilginç bir profilsin kanımca...Bir kadının erkekler üzerine bu kadar kafa yormasını mı daha çok ilginç buldum yoksa yaptığı yorumları oldukça cinsiyetten tarafsız yapabilmesini mi henüz karar veremedim..biraz takılalım bakalım hangisiymiş ;)

ama anlatmaya can atan varlık erkek mi burada? halbuki bana erkekler ketum varlıklarmış gibi geliyor?

hayalperest.im dedi ki...

hayır tabi ki kadınlar anlatmaya can atarlar :)

sanıyorum söylediklerin için teşekkür etmeliyim zira tarafsız olmak her yiğidin harcı değildir.

ama yine küçük bir yanlış anlaşılma var ki kadınlar erkekler, erkekler de kadınlar hakkında kafa yorar...

StummScream dedi ki...

Baya alınmışsın anladığım, haklısın erkeklerin geneli böyle =D

sorun burada ırkımın düşündükleriyle biraz tezat düşebiliyorum futbol sevmem, saçım uzun vs. vs.

hayalperest.im dedi ki...

alınmak değil deee haksız yere eleştirilmekten hoşlanmam. en büyük özelliğimdir haksızlığa gelememek :)

ve çok klişe olacak ama, istisnalar kaideyi bozmaz :)

Güllerevurgunum dedi ki...

erkekler kadınlar hakkında kafa yormazlar pratikte onları kafalarını içinde taşırlar bence :)

hayalperest.im dedi ki...

kadın olan benmişim gibi geldi. sence? :)))

StummScream dedi ki...

Yazıyı eleştirdiği mi nereden çıkardın, ben sadece erkek zihniyetini eleştiriyorum =)

lilith... dedi ki...

çok eğlendim yazıyı okurken, yalnız türklerde 2 erkekten 1 inde bu problemin olması da çok umut kırıcı yaa =)
an itibariyle ben de erkeği meta olarak gören kızlar grubuna dahil oldum galiba :)

hayalperest.im dedi ki...

stummscream: şöyle dediğin için yanlış anlamış olabilirim:"Bir erkeğin güvenilirliği, diğer özellikleri değil de niye hep cinsel yeterliliği konu alınıyor bunu da anlıyamıyorum."

lilith: umut kırıcı olduğu konusunda sana katılıyorum.. artık kadınlar, vah benim dertli başım demek yerine, napalım %50 şansım vardı bana da bu düştü diyecekler :)

Unknown dedi ki...

bu konuyu yorumsuz bırakmam olmaz...
türkiyede iki erkekten biri neden erken boşalır?
bilgisizlikten...
çünkü türkiyedeki iki erkekten biri, hatta türk erkeklerinin bir çoğu -belki yeni nesli bir kenara itebiliriz- kadınların da, bir süreçten geçtiğini, kadının da keyif alması gerektiğini falan, pek bilmiyorlar... bunlar genelde 30 üzerindeki insanlar için geçerli olabilir. şimdi şöyle birşey var, bana sorarsanız. mesela ben bi yıldır blog okuyorum, iç dünyasını yansıtan hatunlar var. açık sözlü hatunlar. hepsinin yorumu "amanın yıllarca uğraşsa orgazm olamıyorum." falan gibi. bu olaya hem kadınların bakış açısı, hem de kadınların, erkekleri sürükledikleri yer, yanlış...
şimdi bahsettiğim ilk kesim, yani kadının bir sex objesi olduğu, sadece kişisel amaçlar için kullanıldığını, kadını mutlu etmek değil, yalnızca boşalmak amaçlı ilişkiye giren erkeklerde, erken boşalma sorunu görülmesi mümkündür. çünkü tahmin ediyorum ki, onlar olabildiğince kuvvetli bir ileri-geri mantığıyla işe koyulup, doksana kadar sayamadan boşalıyorlardır. sexe bakış açıları yanlış olduğundan, keyif vermek değil, acı çektirmek istedikleri için. e bu adamların bence yaptıkları boşalmak bile sayılmamalı.
gelelim diğer kesime, genç kitleye...
türkiye denen ülkede, sex ne rahat rahat konuşuluyor, ne de rahat rahat uygulanıyor. bu yüzden erkeklerin çoğu, deneyimsiz. ee beş yıl aralıksız mastır yapmış bi adam, kadınlarla ilişki kurmaya başlayınca ne oluyor sorarım size? erken boşalıyor haliyle.. kimse ergenlik çağına giren erkek çocuğuna "olm mastır denilen şeyi yapma, erken boşalma diye bişey var rezil olursun ilerde hatunlara" demiyor. yüzünde çok sivilce görülen ergene takılınıyor anca "çok mu mastır yapıyon lan, şerefsiz :P" falan gibi. ama ebeveyn denen lavuk, oğlunu karşısına oturtup anlatsa, belki deneyim kazandıramaz ama, bir kadınla sex yapmak için bir araya geldiğinde deneyimsiz ama konuya bilgi yönünden hakim olsa? ama ebeveynler de otuz yaş üstü sınıfa giriyor... o zaman bu teori zaten yalan...
erken boşalmak denen şey, bilgisizlikten kaynaklanıyor. kendini birliktelik konusunda geliştirmiş bir er kişi, hızlı tempolarda bile rahat rahat on dakikayı görebilir ve partnerine, orgazm keyfini yaşatabilir, kişisel deneyimlerimi ele alarak konuşuyorum...
bir de diğer yönü var bu olayın ki, orası daha eğlenceli...
bu farkındalık seviyesine ulaşmış erkekler, yani kadınlara extra çaba sarf etmeden keyif veren, nereye dokunacağını, nasıl pozisyon alacağını, ne yapmayacağını bilen erkek, el üstünde tutulur, ütopik bir kavrammışçasına değerlenir, toplumdaki bilgisizlik yüzünden, bilgisi çok kıymet sunularak ödüllendirilir.
bu da, kişisel deneyimlerimden yola çıkarak vardığım bir kanıdır :Pp
hahaha. çok eğlenceli bi konu cinsellik. yaram olmadığından mıdır, nedir, akşama kadar tartışabilirim üzerinde...
ama, eklemeyi unuttum. kadınlar "orgazm olamıyorum" yaygarasını bırakıp, ya duygusal yoğunluğu olduğu erkeklerle ilişki yaşamalı, ya da duygu yoğunluğu değil, etsel beğeni sunduğu erkekleri, ne yapmaları konusunda bilgilendirmeli.
yoksa erkekler erken boşalır, kadınlar da orgazmı anca rüyalarında görürler :D:D
yani birliktelik demek, sürekli öğrenmek, yenilenmek demek...
aynı insanla birlikte olmanın avantajları da burda ortaya çıkar...
yapman gereken, yapmaman gereken, v.s v.s, taşlar yerine oturdukça, -tabii eğer iki tarafta kaliteli bir birliktelik istiyorsa-, inanılmaz keyifli birliktelikler yaşanabilmekte... bilinç, önemli bi unsur bence.. :)

hayalperest.im dedi ki...

canım sen yorum yerine destan yazsaydın :) az olmuş bu böyle :)

benim posttan daha uzun be yorum.. yuh! :)

Unknown dedi ki...

@önemli olan insanlar bilgisiz kalmasın, paylaşım olsun, artırep olsun, sevgili caşilo... :D fırsat bulmuşken yazayım dedim :D
ayrıca hıh, ":)" yazmaktan iyidir :Pp

hayalperest.im dedi ki...

ilk gördüğüm postuna döşemezsem....
birbirine düşürücem milleti.. yorum değil tartışma platformu olacak :)

yok yook iyilik de yaramıyor :)

Unknown dedi ki...

itiraf et, benim yorumumdan sonra, aydınlanmış hissine kapılmadı mı zihin?
yardımcı olabildiğimce oluyorum işte, bilmediğin, "kulaktan dolma" kaldığın noktalarda... :P
napim, benim tecrübelerim uzun metrajsa, yazmiyim mi? cahil mi kal? kıyar mıyım, o kadar hıyar mıyım? seni cahil bırakayım? :Pp
iyilikte yaramıyor'u senin ve tüm ırkın için düşündürdü, uzun yazdığım için çemkirmen... :Pp benim yazılarımda, özellikle kişisel blogda, zor tartışma çıkarırsın cici... orası tartışılmaz şeylerin konuşulduğu yer :P anca onaylarsın, kanımca :D

hayalperest.im dedi ki...

@seme;
bunlar benim bildiğim şeyler cicim... yoksa kulaktan dolma şeyler yazacak insan değiliz :) işimizi ciddiye alıyoruz çok şükür :)

uzun metrajlı tecrübeler değil seninki fazla uzun övünmeler olmuş :)

kişisel blogda kavga çıkaracağımı kim söyledi ki :) koooskoca erkek blogları duruken hem de :)

hem merak etme derdim muhalefet olmak olsa, kişisel blogunu da telef ederim :)

Unknown dedi ki...

@caşi; vay canınasını... :Pp
e, anlattıklarım iyiyse bende olanlar, kötüyse bende olmayanlar olunca, insanlar övündüğümü sanabiliyor, değil, ben konuyu aydınlatıyorum :Pp
kınarım seni, valla yaparım... :D
burda da, bi överim hatunları... saygı duymak zorunda bırakırım, yaparım bunu :D:D

hayalperest.im dedi ki...

@seme,

sen bi öv de arkadaşım o zaman konuşalım :)

övdüğün cinsiyete mensup kişi -bu ben oluyorum- bakalım onu da kurcalıyor mu kurcalamıyor mu? :P