10 Ekim 2009 Cumartesi

Diş Sorunsalı

Arkadaşlar dişlerimle başım dertte...

Yıllar evvel dişlerimi yaptırırken ( çok paraya mal olmuştu kendileri ) bana aşık bir sevgilim vardı. Dişlerimin faturasını ödemek istedi. Ne kadar ben öderim dediysem de kendisi ödedi. Arkadaş gerçekten çok paralı idi, bana da bir dolu hediye almıştı. Altınından, pırlantasından... Ne ararsan var durumu yani. Aldığı elbiseler ve kozmetikleri ise hiç saymamayım...

Neyse efendim zaman geçti, ilişki yıprandı ve ben bu arkadaş ile yolları ayırdım. Yolları ayırınca, ondan kalan, faturasını ödediği her şeyden kurtuldum. Elbiseler ve kozmetikler atıldı, altın ve pırlantalar ise arkadaşlara verildi. Ama hepsi durumu biliyordu, razı olan aldı yani...

Geriye dişler kaldı, onlardan da kurtulmak gerekliydi ama diş yaptırmak bir işkence idi...

Nihayet işkence ise işkence dedim ve dişlerimi söktürüp çöpe attım, yenilerini yaptırdım. Ama işin açığı madden de manen de hırpalandım. Ne gam,

AĞZIMDA ESKİ SEVGİLİMİN DİŞLERİ VARKEN, YENİ SEVGİLİM İLE ÖPÜŞECEK KADAR ONURSUZ DEĞİLİM der işin içinden çıkarım.

Kim ne derse desin, eski sevgiliye ait her şeyden kurtulmanın hazzını yaşıyorum. Ne bir resim, ne bir anı, hepsi gitti ve ben nihayet rahatladım.

Eskiye ait hiç bir saklanmamalı bence. Zira bu yeniye haksızlık.

Peki saklayan neden saklar derseniz, bu konu da esnek değilim. Bence yeniden bir araya gelme umudunu içinde taşıdığından saklar. Bilinçaltı ya da üstü düzeyde eski sevgili ile barışma hayali vardır. Tekrar barışınca da sana ait herşeyden kurtuldum, resimleri bile yaktımı eski sevgiliye açıklayamayacağından korktuğu için saklamaktadır diye düşünüyorum.

Yoksa, ilişki bitmiş, yollar ayrılmış, artık senin için yabancı olmuş birinin resmini ne bok yemeye saklayasın ki? Değil mi?

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Katılıyorum.İnsanlar,içlerinde bir umut taşıdıkları için mesajı falan saklarlar.Kendimden biliyorum.

hayalperest.im dedi ki...

yaşanan her şeye saygısızlık olarak görüyorum bunları...

ilişkinin güzel zamanlarında her şey mükemmelken, altınlar pırlantalar kabul ediliyorken sorun yok, ayrılınca bütün yaşananlar hissedilenler "tü kaka" öyle mi?

eee hissedilenler noldu? eski sevgilinin sana yaşattığı aşk dolu dakikalara? mutluluktan havaya uçtuğun bütün anlara noldu?

acaba onlar da dişler gibi söktürmek mümkün mü hafızalardan? ya da bir diğer soru: yaşananlar seni de başka bir insan yapmadı mı? sana hiçbir şey katmadı mı? 3 yıllık bir ilişki varsaysak bunu, 3 yıl önceki insan mısın?

Adsız dedi ki...

Diş olayı biraz abartı olmamış mı Nigar?
Bence madem böyle bir karaktere sahipsin, baştan hiçbir hediyeyi kabul etmemen daha yakışıklı durmaz mıydı? Sonradan adamın vediği herşeyi fırlatıp atmak marifet değil ki..
Bence bu dişe varana kadar eskiden kurtulma hikayesi senin unutmaya yönelik içsel harekatın. Yoksa eski sevgilinin faturasını ödediği dişlerle yeni sevgiliyi öpmenin onurla falan hiçbir alakası yok, kurusa bakma! :)

maça kızı dedi ki...

farklı bi yaklaşım...
ama kendim için konuşuyorum hayatta eski sevgilim yaptırdı diye dişlerimi söktürmem.onu hayatımdan ve aklımdan çıkardıysam varsın parasını ödediği diş ağzımda kalsın hiç rahatsız etmez. yenisiyle de öpüşürüm aklıma bile gelmez:)

SmG dedi ki...

utanarak söylüyorum ki eski sevgilimin bana aldığı eşyaları 1 yıla yakın sakladım. Ama sebebi kesinlikle barışma umudu değildi ki zaten ben ayrılmayı istemiştim, ayrıldığıma mutluydum ama günün birinde karşılaşırız da geri ister falan diye biraz dursun dedim :P ben böyle delüşmen olabiliyorum bazen kabul ediyorum naapalım :D

Sergüzeşt dedi ki...

Yapılan dişleri söktürüp yenilerini yaptırmak mı ? Çok saçma :P Sevgilinin ödemesine gerek kalmadan sen zaten halledebilirdin bunu istedikten sonra.. Ama eski sevgiliye ait diyerekte mantıksız bir şekilde insan kendine niye acı çektirir durup dururken :P Diş hekimi sağlam dişleri söküp yenilerini takarken aklından neler geçirmiştir acaba ? :D

Sergüzeşt dedi ki...

Sersang,mesajını yeni okudum bu arada,çok haklısın ;)

geveze baykuş dedi ki...

aman allahım! ya nigar, biraz abartmamış mısın?