1 Ekim 2009 Perşembe

EvlenME

Evlilik erkeği batırır, neden?

1. Özel yaşamı biter.

Öyle ya, penguen gibi tek kişiyle 40 - 50 yıl...

2. Sosyal yaşamı biter.

Anca kahveye giderse gider, öbür türlü tak sırtına çantayı al altına arabayı, kap biraları, yanına arkadaşlarını; o şehir senin bu şehir benim devri biter.

3. Yatak hayatı biter.

Çocuğa kadar bir yatak hayatı vardır, çocuk gelir, yatak biter.

4. Ev yaşamı biter.

Evde istediği gibi dağınık yaşama, coşma eğlenme devri biter. Partiler? Ohooo görebileceği son parti bekarlığa veda partisidir, o da karısından izin alabilirse tabii!

***

Demem o ki: Erkekler! Sakın evlenmeyin!!!!

21 yorum:

StummScream dedi ki...

Bunların hiçbirini yapmadığım ve yapmak istemediğim için evlenmem de hiçbir problem yok sanırım =D

Ama hayat bu ya karşıma evlenmeye deyicek bir kadın çıkmıyor, çıkması da zor gibi görünüyor. Daha evliliği düşünmek için de önüm de bolca bir zaman da var tabi o yüzden rahatım evlenme yaşım gelince bakarız =D

. dedi ki...

penguen gibi :D güzeldi :D bence de evlenmeyin, kadınların başına bela olmayın kendi işinizle kendiniz uğraşın, kendi yemeğinizi kendiniz yapın. deli misiniz ya ne evleniyonuz :D

Adsız dedi ki...

bekara karı boşamak kolay tabi :p
Yani dışarıdan bir gözlemcinin fikirleri elbette önemlidir ancak içeriden durumun pek de öyle olmadığını evli birisi olarak rahatlıkla söyleyebilirim :)

rahat-sız hatun dedi ki...

Hayatı seks ve alkolden ibaret gören bir bakış açısı bu.


Erkekler, kolay gelsin.

Bızbız ve Bıtbıt Bir Hayat Hikayesi dedi ki...

evlenmenin tek kötü yanı maddidir, gerisi hikaye :D

Alper dedi ki...

Rahat-sız hatun, hayat zaten öyledir.

rahat-sız hatun dedi ki...

Bu kadar uçsuz bir konuyu tekilleyip 2 kavrama dayamana şaşırmadım… Yaşam denen kavrama sadece seks ve alkol etiketini yapıştıran zihniyet senden ibaret değil ne yazık ki… Şuanki neslin % 99 u böyle bakıyor. Çünkü bu yapı bilerek oluşturuldu. Sorgulayan, düşünen bir gençlik ülke için tehlike teşkil eder. Bu yüzden gençliğin problemleri şunlar olmalı: karı kız muhabbeti, seks, futbol, magazin, moda. Evet hayatı bunları düşünmek ve sadece tüketmekten ibaret gören organizmalar yaratıldı. Kızların tek derdi mağaza indirmleri, sevgili sorunsalları, starbucks ürünleri.. Erkeğin derdi alkol ve seks … Düşünmeyin geleceğinizi, bir insan olarak sahip olmanız gereken hakları, içinde olduğunuz adaletsizlik silsilesini, doğanın ne kadar içine ettiğimizi, kurtarabileceğimiz bir şeylerin olup olmayacağını, sevebilmeyi, iyi değil de dürüst olabilmeyi, insanca yaşama haklarına sahip olan ve olmayanları…. O beyinciklerinizi yormayın bir şeylere faydalı olabilmek için. Birileri ağzımıza sıçsın hepimizn,i sizin sadece sorununuz içmek ve sevişmek olsun. Öyle ya onlar kurtarıyor bizleri. Öyle ya hayat dediğin koca ömür bu tekrardan ibaret. Kendi ezilmişliğini, sadece harcamanın hayatın anlamı olduğunu görmeye devam et. Üretme, hep tüket hep harca, harca, harca.

Birileri de nasılsa ağzımıza sıçıyor. Hepimiz bundan zevk almaya devam ediyoruz nasılsa.

Düşünebilmeniz umuduyla..

Alper dedi ki...

rahat-sız hatun, kibar dilin ve öğütlerin için teşekkür ederim gün olur da iyi bir yere gelirsem bu yorumun sayesinde olacaktır.

Olur ya, beyinciğim çalışıverir bi' gün maazallah...

Hayat dediğimiz koca ömür tamlaması da hani şu "veresiye veren, peşin veren" tabelası gibi başucumda asılı olcak bundan sonra.

Unknown dedi ki...

rahatsız hatun;
bir objeyi, yalnızca gördüğün açıdan değerlendirirsen, o küçümsediğin insanlardan hiçbir farkın kalmaz...
biz bu blogda eğleniyoruz.
o saydırdığın brokoli, üniversite okuyor...
karı kız mevzuusuna da, senin kadar bile takılmıyor emin ol.
keza bloguna son yazdığın yazı, gelecekteki sevgiline... (seni de, yansıttığın yönünle değerlendiriyorum evet, kısasa kısas olsun...)
şöyle söyleyeyim...
kişisel blogumda, yani serzeniş meraklısında duygular üzerine yazıyorum ve çoğu zaman melankolik yazılar çıkıyor...
geçen hafta buluştuk, yazar arkadaşlarla...
çok güldük, çok eğlendik....
senin bakış açında, benim onları üzüp, hüzne boğmam gerekirdi, değil mi?
yani demem o ki; bu blogu çok önemseme, toplumsal mesajlar verme, sivrilmek için kullanma. çok rica edicem.
keza biz de, sana sözünü ettiğim ricalara uyuyoruz harfiyen, eğleniyoruz...
kimse, hiçbir blogger, bloguna yazdığı gibi bir insan değil..
emin ol...
sen de öyle değilsin, biliyoruz... :P

StummScream dedi ki...

SeMe son cümlene katılmıyorum. Kimse yazdığı gibi biri değil demişsin bu çok ciddi bir samimiyetsizlik göstergesi bence böyle olmamalı, hem herkesin iç dünyasını bilmeden yargılıyamayız.

Ayrıca söylemem gereken başka birşey benim için de hayat alkol ve sex dışında ne varsa içeriyor. Daha zengin ve anlamlı gözükmüyor mu ???

Alper dedi ki...

Stumm...

Birincisi: Kimse yazdığı gibi değil derken şu; biz buluştuk biliyorsun. Sence ben bu yazıdaki gibi biri miyim? Veya SeMe blogundaki gibi ağlak biri mi? Değil. Değiliz. Hele ben erkek bloglarını genel amaca uygun yazılarım için kullanıyorum. Neydi bu blogun açılış amacı? Eğlenip coşacaktık. Ama nedense bir takım ciddiyet kumkumaları yüzünden(ki bu sözüm sana değil Stu.) bir türlü olmuyor bu...

İkincisi: Benim hayatımda seks minimumun da altında, alkol ise bence en zevkli içeceklerden biridir. Bilmem anlatabildim mi?

rahat-sız hatun dedi ki...

Brokoli, fikirler paylaşılmak içindir, biraz daha farkında olabilmek için.
Hayat tamlamasını farkındalıkla tamamlayabilmen umuduyla, saygılar.

Serzeniş meraklısı, ilk yorumumda fikrimi belirttim dikkat ettiysen, fakat arkadaş hayatla ilgili yaklaşımını “hayat zaten öyledir” diyerek kendi belirtti. Bende o cümle doğrultusunda ikinci yorumu yazdım. Ha arkadaş üniversite okuyor ne güzel, ama biraz azmeden herkes üniversite okuyabilir bunu da unutmamak gerek.zira burada eğitim sisteminin mükemmelliğini(!), verimliliğini(!) hepimiz biliyoruz. O yuzden onu ayrıcalık olarak görmeyelim.

Blog evet insanın tamamıyle kişiliğini yansıtmaz ama bambaşka biri olarak da göstermez, çünkü insanlar kendi fikirlerini yazıyor. Tabi ego tatmini ve kendini duyurmak için sallamasyon şeyler yazmıyorsa.. Bana gelirsek evet gelecekteki sevgilime zamanında yazdığım bi yazıyı koydum biraz daha baksan eleştiri,melankolik yazılar, esprili bazen saçma yazılarda görürsün.Bunlar da benim tam olarak kişiliğimi yansıtmıyor. Ama hayata bakışımı az çok belli ediyor.Hepimizde olduğu gibi..

Blogunuzu da takip etmiyorum normalde.Bu feministlikten dolayı değil.Bir arkadaşın bahsetmesinden sonra okudum yazıyı. Ha sivrilmek için de emin ol böyle bi yolu denemem, daha farklı yollar var kendini duyurmak için. Bu arada yorumuma sivrilmek, kendini belli etmek olarak bakıyorsanız sanırım karşı fikirleri hep böyle algılıyorsunuz.

Neyse esenlikle.

StummScream dedi ki...

Bak söylediğin iki blogcu sadece burada binlerce blogcu var olay o an ağlak olup olmamakta değil. Adam belki manikdepresiftir altına sıçana kadar güler ama içi lanet ediyordur ve bloga lanet ettiğini yazıyordur. Kimseyi bilemezsiniz sadece ön yargılarla konuşmayın boş yere. Ben burada size bir sürü psikolojik sorun sayabilirim dışarıdan belli olmıyacak, bunun yanı sıra insan bloga yazdığı duyguları da her an hissetmek zorunda değil sadece için de taşır ve gerektiğin de dışarı çıkar.

Nigar dedi ki...

Erkek dediğin kıllıdır ve mutlaka yatağa dökülür:)) Bu da htunların evlenmesine engel hallerden.

Unknown dedi ki...

@nigar; sizin yatağa dökülen saçlarınız nolcak bakalım? üç beş ayda "sadece" altını çiziyorum, sadece yataktan toplanabilitesi olan dökülen saçlarınızla, küt model bi peruk yapılabilir kanımca :Pp bi de sabah uyanınca, dökülen uzuun saçlarınızı boxerın içinde, saçımızın arasında, ayak parmaklarımızın arasında falan bulmak var kiii, bundan bahsetmiyorum bile :Pp ahahah

Mrs Baros dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
geveze baykuş dedi ki...

evlilik sadece erkeklere değil, evlenme gafletine düşmüş kadınlara da tasma takıyor, hatırlatırım. kendi başınıza evlenmiyorsunuz ya mübarek, karşınızda bir de kadın var. bir de ona sorun bakalım, çok mu memnun hayatından :)

Alper dedi ki...

Geveze Baykuş, zira burası erkekblogları fark etmediysen.

geveze baykuş dedi ki...

yorum yazdığım gün "kadın eli değmiş" diye bi şey vardı başında, yanlış mı okumuşum? aa, hala varmış!

Alper dedi ki...

Geveze Baykuş tam olarak talebin ne? Erkeklerin erken boşalma sorunlarını mı yazalım? Nedir?

Kendimizce hayatı ve kadın erkek ilişkilerini makaraya alıyoruz okurken o gözle okursanız iki taraf da (yazanlar / okuyanlar) gerilmez.

geveze baykuş dedi ki...

brokoli, bu blogu takip ediyor ve yazıları keyifle okuyorum. senin son derece kibar uyarına kadar tüm yazıları ciddi zanneden salağın teki de değilim!
matrak bi yazıya belki senin için yeterince matrak olmayan bi yorum yazdım, kimseye sataşmak gibi bi derdim yok, durduk yere ortamı geren sensin!