19 Ekim 2009 Pazartesi

Hadi hep beraber, Happy birtdayyyy toooo youuuuu :)


Bugün doğumgünü olan bir insan olarak merak etme hakkımı kullanıyorum. Erkekler neden özel günleri sallamazlar?

Soruyu tersine çevirip "Peki kızlar neden bu kadar önem verir?" diye çevirmek de mümkün ama ben diğer yoldan gideceğim.

Henüz evlilik gibi bir deneyimim olmadığı için evlilik yıldönümü gibi özel günlerle pek alakam yok. Hiçbir sevgilimle de "Ayy bugün 1. ayımızz :)" "Aşkım 3 ay olduuu" gibi geyiklere girmedim çünkü benim için bir ilişkinin ne kadar zamanda değil, ne kadar yoğunlukta yaşandığı önemli oldu hep. Ama doğumgünleri bana her zaman hepsinden daha özel geliyor. Ben de tam anlamlandıramıyorum aslında neden önemli bir yıl daha yaşamış olmak.. Döenm dönem keşke yaşamasak bile diyorken insan, yaşadığına sevinmek mi bu?

Sonuçta doğumgünleri önemli oluyor ve insanlar doğumgünü kutlamaları yapıyor. Kalabalık grup olunacaksa mekanlar ayırtılıyor, buluşuluyor, içiliyor çoğu zaman ve eğleniliyor... Doğumgünü pastası geliyor, mumlar üfleniyor.. Bütün bunlar içinde en önemli kelime "eğleniyor olmak" sanırım :)

Sürprizleri hiç sevmem. Sürpriz dediğin hazırlıksız yakalanmaktır ki insan hazırlıklı olmak ister herhangi bir şeye... Kız olmak hazırlıklı olma gereğini de artırır üstelik. Sevgililerin kızın arkadaşlarını toplayıp sürpriz doğumgünü yapması ise en iğrençlerindendir. Peki erkekler neden iki uçta dolanır durur? Ya inatla cıvık doğumgünü sürprizleri yaparlar ya da hatırlamazlar bile :)


Çok mu zordur insanın telefona bir hatırlatma yazıp -hadi bu da hafızam çok kötü ben kendi doğumgünümü bile hatırlamıyorum diyenler için :)- alarm çaldığında arayıp "İyi ki varsın sevgilim... mutlu yıllar" demek? Küçük de olsa bir hediye alıp sevindirmek? Hem kadına hediye almak her zaman çok daha kolaydır :)

Acaba işin içinde başka şeyler mi var? Erkekler "aslında çok da umrumda değilsin" mi demeye çalışıyor?

Bilemiyorum... İki üç tane özel günü özel kılın beyler.. Çok zor değil yahu...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

İlk olarak doğumgünün kutlu olsun caşilo :) Nice güzel yıllar yaşaman dileğiyle!

Soruna gelirsek, her ne kadar özel günleri hatırlamaya çaba gösteren birisi olsam da erkeklerin bu konudaki yaklaşımlarını tutarlılık olarak görüyorum. Adam kendi doğumgününü sallıyor muki kızınkini umursasın? Ha kendisininki için hatırlanma vs. bekliyor da kıza yapmıyorsa vur kafasına. Ama dediğim gibi, birçok erkek için özel gün kavramı zaten hiç varolmamış saçma sapan birşeydir. O yüzden fazla üstlerine gitmemek lazım!

hayalperest.im dedi ki...

Teşekkür ederim sersang :)

Sen tutarlılı diyorsun ama, yanlarındaki kişi önem veriyorsa erkekler de hiç değilse bunu hoş göremez mi? Özel gün erkek için özel olmayabilir... ama kız için özel sonuçta. Neden hiç değilse "mutlu olsun" diye biraz özen gösterilmesin?

Bir de bunlar hep artı puandır erkeğe... O tribi çekeceğinize, iki kutlayın edin de gününüz güzel geçsin :)

StummScream dedi ki...

Ben çok farklı bir yerden yaklaşma taraftarıyım. Doğum günün de hediyeleşmek bana göre saçma bir kısır döngüden ibaret.

Sebebi insanlar birşey alıcam diye kıçını yırtıyor, onu geçtim aldığı şeyler genelde hep lüzumsuz, hep gereksiz klişe şeyler oluyor.

Bence sevgiliye ya da eş'e bunun yerine o an ki zaafından faydalanıp onun ne zaman ihtiyacı olduğu bulamadığı, yapamadığı farklı birşey varsa o alınarak sevindirilebilir.

Önemli günler de saçma şeyler almak yerine, her daim hoş birşey almak daha mantıklı değil mi ???

Doğum günün kutlu olsun! diyeceğim ama dost acı söyler 1 yaş daha morukladın =D

hayalperest.im dedi ki...

bi yaş daha morukladım cidden :) bir kaç yıl sonra yaşım sabtlenecek ve her yıl aynı yaşa gireceğim :) eee kadınlığın şanındandır :P

hediye seçimi bence de önemli özel olmalı... İhtiyaç olunan bir şey dahi olsa, özenle seçilmeli vs.

ama hediye almak da güzeldir yahu :)