11 Kasım 2009 Çarşamba

Erkekler düzeni mi sever karmaşayı mı?

Eveeeet önümüzde Serzeniş Meraklısı'nın yazısıyla çıkan ve bana cevap hakkı doğmasıyla gelişen bir yazı var...Özellikle bu yazıyla cevap hakkı doğacak olan erkekleri ve bana hak vermek üzere bayanları -bakınız kadın değil :)- buraya alabiliriz. :)

Patronumuz oturmuş üşenmemiş, benim sayfalarca diyebileceğim bir yazı yazmış. Yazıyı yazmaya doyamamış adama, bir sefer yetmemiş, iki kere oturmuş yazının başına... Utanmasa daha da konuşacakmış da, "Şöyle birazcık kıvırayım, hatun milleti carlamasın" diye yazmayı kesmiş. Kendisinin kendi içinde çelişen yazısını hala okumamış olanlarınız, ben bu kadar konuşunca da merak edenleriniz varsa bağlantısını vereyim de konuya döneyim :) (Aslında 1 post altımda duruyor ama  tıklayın be, o kadar link yaptım :)) Buyrun tıklayın efendim.

Erkekler karmaşayı sever. Mümkünse kız dediğin aklını karıştırsın hatta aklını alsın adamın. Bugün gülücük atsın, yarın yüzüne bakmasın. Yanında "Canım, ama bitanem" diye konuşsun, uzaktan hiç tanışmıyormuş gibi davransın. "Ah be.. Şu hatun benim olsa..." diye içlensin adam, düşünemesin elde edebileceğini... O zaman kız ilgi çekici bir hal alır çünkü. Ancak o zaman kız "elde edilmeye değer"dir. Geçen bi arkadaşımın söylediği gibi "1 şişe karadut şarabına bakar o kız" denmesin. Uğraştırsın, yıldırsın, aşık etsin, süründürsün. Kız ölümüne sevsin, ama her an gidebileceğini de göstersin.

Bütün bunların ışığında erkeklerin karmaşayı sevdiğini söylüyorum ben. Fakat bir kısım insan çevresi de diyor ki "Neden insanlar evliliği seçiyor o zaman?" "Neden evlenilecek kızlarla eğlenilecek kızlar diye kategoriler oluşturuyor bu erkekler?" Karmaşayı bu kadar seven erkek neden günün birinde evleniyor?

Evleniyor da ne oluyor allah aşkına? Birkaç zaman sonra sıkılıyor. Kız elde çünkü ona göre... Koskoca resmi evrak var elinde adamın :) Sevgiliyken orada burada el ele gezen, cafelerde yemekler yiyen, öğrenci-bekar evlerinde geceleyen tipler evlenince tüm hayat tarzları değişiyor. Mis gibi, temiz çarşaflı, içine bir sürü para harcanan evleri varken neden bir bekar evinde yatsınlar mesela? Ya da kız bütün gün evde oturuyorsa, çalışmıyorsa ve akşama yemek yapıyorsa neden dışarıda eskisi kadar sık yesinler? Sevgiliyken fırsat buldukça kucak kucağa otururken şimdi parmakta yüzüklerle evlilik kurumunun ağırlığıyla sanki ayıpmış gibi oluyor mumilletin yanında o kadar samimi olmak? Doğrusu bu demiyorum, ama olan bu beyler bayanlar... Ailesinden böyle görmediği için  garip kaçıyor bu tavırlar. Sevgiliyken, kız, sevgilisi evinde otururken bir başka kız arkadaşında yatıya kalabiliyor ya da geç saatlere kadar kız kıza vakit geçirebiliyor ama evlenince "onların evi"ne adam evde onu beklerken gidemiyor işte. Erkek "Bence olmaz" diyor ne kadar modern olsa da. "Benim annem bir gece yapmadı öyle bir şey" diyor. Suçu yok, evlilik kurumunu o sanıyor.

Sonraaa bu tekdüze, bu monoton yaşam sıkıyor. Yan yana eğlenmeyi unutuyorlar. Adam başka heyecanlar arıyor, kadın kendi halinde takılıyor, bazı bazı saman altından su yürütüyor. Sonra etrafta evlenecek adaylar "Aman ha bekarlık sultanlıktır" deniyor.


Erkeklerin sevdiği bir düzen varsa o da "anne düzeni"dir. Çamaşırları mis gibi olsun, evi hep temiz olsun, yemekler pişsin önüne konsun... Annesi onu nasıl alıştırdıysa o düzen bir ömür öyle devam etsin. Hatta eşi bir de annesi gibi yemek pişirebiliyorsa ohhh ne ala. Bir zaman sonra evdeki eş "anne düzeni"ne geçiyor, hatta anne oluyor ve böylece işin kalan bütün heyecanı da -hala varsa- yok oluyor.

"Evlilikte aşkı canlı tutmanın 10 yolu", "Evlilik hayatınıza heyecan katın" gibi gazete-dergi haberleri boşuna mı çıkıyor sanıyorsunuz?
Yazımı bitiriken istisnalar kaideyi bozmaz demek istiyorum. %2-3'lük dilimdekiler sözüm meclisten dışarı :)

8 yorum:

voodoo dedi ki...

erkekler sevgili olmadan önce bir kız çocuğu ararlar onu korumak adına güçlü ya hani, sevgiliyken karşılarında bir sevgili görmek isterler şehvetli falan belli etsin kendini, evlenince bir anne ararlar kendilerine bakıcak bir bebek bakıcısı xd

lilith... dedi ki...

bu yüzden napıyoruz? evlenmiyoruz.

büyük konuşuyorum galiba ama 1 şişe karadut şarabı bile içsem o defteri imzalamam =)

çay ve simit dedi ki...

evlenmeyip birlikte yaşasanız da erkek milletinde doğuştan varolan potansiyel sayesinde evliymiş misali muamele görüyorsunuz merak etmeyin :))

hayalperest.im dedi ki...

voodoo;
dengesizler işte :) ya da ne istediklerini bilmiyorlar mı demeliydim? :)

lilith;
amaç elde etmek evlenmek değil. "bir şişe şaraba bu kızı elde ederim" diyor aslında. elde etmek onun için neyi ifade ediyorsa işte... tavlamak olabilir, yatmak olabilir...

myhoş;
senin dediğinin örnekleri Türkiye'de o kadar az ki, o konuda bir analize gitmek zor benim açımdan :)

siminya dedi ki...

dün tv de şu evlilik şeylerinden birini izliyordum 30 yaşında ve yakışıklı sayılabilecek bir erkek 46 yaşındaki kadına talip oldu kadın yaşından daha yaşlı gösteriyordu ve hiç yakışmıyorlardı.

seyirciler anlam veremedi 30 yaşındaki biri 23-25 yaşındaki bir kızla evlenmeli falan dediler. adamın yanıtı erkeğin karmaşa değil düzen istediğini ama kafasının karmaşa içinde olduğunu gösteriyordu.

"annem babam yok, hayatımdan bir sürü kız geçti ama hiçbiri bana şefkat göstermedi ben şefkat ve düzenli bir hayat istiyorum, omuz istiyorum bi anne bi baba bi amca istiyorum" dedi..amca dedi amca istiyormuş :)))

hayalperest.im dedi ki...

siminya;
:)))))))
düşün ki içlerinde amca isteyenler bile var :) sonra ne istediklerini bilmiyolar diyorum inanmıyolar :)

hayalperest.im dedi ki...

yahu anlamadığım, neden erkeklerin sesi çıkmıyor kendileri ile ilgili konularda...

cevap hakkını red mi ediyorsunuz arkadaşlar? :)

Talisman dedi ki...

Bu durumda ben sadece neden erkeklerin değil de kadınların evlenmek istediğini anlamıyorum. öyle ya da böyle golü yiyen kadın değil mi? Kim çocuğu moduna geçecek bi adama ömür boyu yemek pişirmek, pışpışlamak istiyor ve neden? :)