13 Temmuz 2009 Pazartesi

EŞ ve ANNE

Eş olan Kadın- Kocam beni sürekli aldatıyor, nefret ediyorum bu yüzden erkeklerden. Ne buluyorsa başka kadınlarda?
Anne olan Kadın- Oğlum şu kızın eline de oyuncak oldun ya, ne varsa sanki meymenetsizde. Bak falancanın kızı da sana yanıktı, istesen hala koşa koşa gelir sana.

E.K.- Kocam içip içip geliyor eve, dayak atıyor üstüne bir de bana. Elleri kırılasıca!
A.K.- Oğlum kaç kere dedim sana, şu karına azıcık diş göster diye, çok yüz veriyorsun. Hem erkek dediğin sever de döver de. Arada bir vur ki aklı başına gelsin.

E.K.- Kocam benim sözümü hiç dinlemiyor, hep kendi ne derse o olsun istiyor. Çok anlayışsız çoook!
A.K.- Evladım karının sözünden çıkmıyorsun hiç, sen ne biçim erkeksin? Azıcık dişli ol, hep onun dediğini yaparsan bir daha yola gelmez bak.

E.K.- Yıllardır eve kapandım kaldım, sabahtan akşama kadar ev işi. Bir de çocuklar, hiç gün yüzü görmedim. Kocam olacak boyu posu devrilesice bir gün olsun yardım etmedi ki...
A.K.- Ay evladım ben seni ev işi yapasın diye mi doğurdum? Karın olacak şirret sana mı yaptırıyor bunları? Tühh, yazıklar olsun; O bacak bacak üstüne atıp otursun, sen ev işi yap, reva mı bu?

E.K.- Bizimkisi anasının sözünden hiç çıkmaz. Varsa yoksa anası, bir gün de bana karıcım, senin istediğin olsun demedi yemin billah. Zaten şu kaynanamın elinden çektiğim kadar da çekmedim kimsenin elinden.
A.K.- Evladım kaç kere dedim sana, karının lafına bu kadar gitme diye. Bak sen söz geçiremiyorsan bana söyle, ben yapacağımı bilirim ona. Oğlumu ben ona oyuncak olsun diye mi büyüttüm?

Örnekler biraz mübalağalı olsa da gerçeklik payı inkar edilemez. Bugün erkeklerden şikayet eden kadınlar geleceğin şikayet edilecek erkeklerini kendi elleriyle yetiştirecekler. Tıpkı şikayet konusu erkekleri yine başka kadınların yetiştirmiş olduğu gibi. Ben derim ki eşinizden beklediğiniz herşeyi ilk önce oğlunuza kanıksatın, hiç değilse gelininiz rahat etsin.

3 yorum:

Büşra Mutlu dedi ki...

sersang nerdeysen şahsını bulup ellerinden öpesim var..
doğru, vallahi doğru..:D

Nigar dedi ki...

Evet, örnekler abartılı olmuş, bunun baba ve oğul versiyonunu da yap bir ara:)

Unknown dedi ki...

bir de; arada kalan hep erkek haa... valla, kafa bırakılmıyo, gene kadınlar tarafından...
diyorum ben, en iyi düşmanlıklar kadın kadına ilişkilerde... erkeklern bi suçu günahı yok abicim..
süper bi irdeleme olmuş, tebrik :D