19 Temmuz 2009 Pazar

İKİYÜZLÜLÜK

İkiyüzlülükten nefret ederim; çok açık ve nettir bu. Bir insan herhangi bir olay karşısında belli bir tutum benimsemişse, benzer başka bir olay karşısında da aynı tutumu benimsemelidir. Birinde farklı öbüründe daha farklı davranırsa bunun adı ikiyüzlülük olur ki saygı duymam mümkün olmaz bu tutuma. Neden bunu belirtiyorum?



Kadın bloglarında o kadar çok konu ele alınıyor ki, regl'den tacize, aşktan sekse, yemekten modaya çok çeşitli konularda yazılıp çiziliyor. Bunlardan bazıları toplum tarafından tabu kabul edilmiş, ki ben tabulara karşıyım hemen belirteyim, pek üzerine söz söylenmeyen, ayıp kabul edilen konular. Ancak bu türde bir yazı yazıldığında herhangi bir blogda, üstüne bir de tutucu insanlar eleştiri yapınca, feryatlar kopuyor. Efendim düşünce ve ifade özgürlüğü var, kadınları burada da mı eziyorsunuz vs. Tavrım açık ve net: Herkes istediği konuda istediğini yazsın, beni bağlamaz. İsterse sövsün, isterse de kinini kussun. Ben beğenmezsem okumam bir daha olur biter. Çıkıp da o insanı bu yazdıklarından ötürü yaftalamam da, suçlamam da.



Ancak bir erkek benzer bir yazı kaleme aldığında, açıp ağzını yumuyor gözünü kadınlar. Bu nasıl şey efendim, iğrenç yazılar, tamamen boş insanlar bunu yazanlar, o kadar önemli konu varken niye bu? Niyesini merak mı ediyorsun? Cevabı basit: SANA NE? Her yazdığımız yazıda insanlar ne der, alınan kırılan olur mu diye düşünürsek, nerede kalır bizim ifade özgürlüğümüz? Yoksa erkeklerin böyle bir özgürlüğü yok mu? Belki saçmalamak istiyorum ya da seksüel dürtülerimi harekete geçiren unsurları paylaşmak istiyorum. Bu seni neden rahatsız ediyor? Begenmiyorsan, gayrıciddi buluyorsan okuma kardeşim, bu kadar basit. Senin ne haddine bunları yazıyorum diye beni yaftalamak? Kendini matah birşey mi sanıyorsun? Ya da ciddi 3-5 yazı yazdın da seni sultan mı yaptılar başımıza? Hayatın anlamını bahşettin de biz mi kaçırdık?



Bloğu tanıtırken biz ülke gündemini takip eden güncel siyasi blog mu yazdık tepeye? Ekonomik problemleri, sağlık sisteminin çarpıklıklarını mı çözeceğiz dedik? Ya da tüm erkeklerin ortak problemlerini dile getirip erkeklerin sesi mi olacağız dedik? Nedir bu idraktan yoksun beklentiler? Kadınlar adet dönemi sorunlarını yazıyor, ben de çıkıp sünnetimi mi anlatayım? Bu mudur olay? Ya da askerlik anılarımı, dağ başında gecenin kör vaktinde tuttuğum nöbetleri mi yazayım?



İfade özgürlüğü varsa herkese var, yoksa kimseye yok. İfade özgürlüğünün kapsamını, sınırlarını çizmek kimsenin haddine değil. Ayrıca bazı konular da kimsenin tekelinde değil. İsteyen istediği konuyu istediği yönden ele alır. Şunu yazmayın ya da bu şekilde gündeme getirmeyin demek haddini bilmezliktir. O sebeple kimse çıkıp da bize akıl vermesin, bizi yaftalamasın. Buradaki yazıları olurken çekirdek çitliyor gibi düşünün. Eğlencelik ama doyurucu değil. Dolayısıyla "sığ" yazılar yazıyoruz, evet. Derinlere inmiyoruz, olayımız bu değil bizim. Beklentilerinizi ona göre şekillendirin ki hayal kırıklığı olmasın sonra.

8 yorum:

can dedi ki...

dostum bu bu blogdakı cok gereksız olayların bılmemm kacıncısı.. her hafta farklı bırı gelıyor, gidiyor..:D

ben sorularına cevap verım, makara yapalım belkı bızı anlar dedım bs teneke oldum..:D ozellıkle bloguna gırdım assalayacagım bırseyler aradım buldumda sonra bana yakısmaz dıye yazmadım.. ama o yazmıs, atıp tutmus hakkımda..:D

nedesek bos.. bızım gıbı okuyucu bulana dek dayanısmaya devam.. kı bırcok okuyucumuzda bıze desteklerını yazmıs..:D

benım ılk yazıma gelen yorum; hep bunlarımı yazacaksınız olmustu.. dusun artık.. :D

emine donsun tatılden hemsıre baslıklı yazı yazmayan ne olsun.:D

can dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
can dedi ki...

http://whitemaninblackdream.blogspot.com/2009/07/herkesin-blog-anlays-farkldr-elbet.html

Nigar dedi ki...

Bence bu kadar yazı yazmayın bu hatun hakkında, hatun kendini bir halt zannedecek. Hem neden bu kadar bozulyor ki hemşirelerin seksi olması ya da öyle algılanması durumuna? Bu yazıyı okuyan tek hemşire o mu sizce?

Yarası var ki gocunuyor. Kimsenin yaşam şeklini eleştirmem ama hatunun blogundaki resmi aslında pek çok şeyi cevaplıyor. Ben yine de kendisi hemcinsim olduğundan daha ileri analizlerimi yazmayacağım. Zorlarsa o zaman yazarım hem de kalemi bükmeden.

Ancak artık kapatalım şu Emine konusunu. Gereğinden fazla meşgul etti gündemi:)

Unknown dedi ki...

bence bu kadar reklam yeterli arkadaşlar... o hemşireliğini hem sexilik anlamında, hem de blogda reklamcılık alanında yeterince kullandı :Pp her iki alanda da rant sağladı fazlasıyla... :))
sensei sersang; olm bi pipimi kestiler var yaaa! of diyorum... ağacı yaşken eğmeyi bırak, direk kopardılar, çarpık kentleşme işte... :Pp ahahah :D

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar izninizle yola çıkıyorum rotam akdeniz ve antalya/olimpos buyrun gelin orda kozlarımızı paylaşalım demiycem...
bu muhabbet beni artık çok incitmeye ve gidişatı rahatsız etmeye başladı..sanırım artık daha fazla uzatmaya gerek yok..kimsenin haddi diil beni eleştirmek ve üzerime gelmek..

fiber optik kablo gibisiniz hepiniz..
izninizle gidiyorum..iyi bakın kendinize..

not:ayrıca belirli bir rant elde etmek gibi bir gayem olsaydı emin olun ki bu çok kolay..böyle bir kaygım yok,olanlar düşünsün..

sevgier...

Unknown dedi ki...

@emine albayrak; iyi yolculuklar diliyoruz. biz işin hala esprisindeydik... kırılma yahu!
blog yazarları adına umuyorum ki amaçladığın gibi güzel bi tatil yapıp, formundan birşeyler kaybetmeden hatta birşeyler katarak, dönünce yine bizi eleştirirsin! biz çok eğlendik vallahi...
sevgiler bırakıyorum yine blog adına... :D
fiber optik kablo olayını da, teveccühünüz diyorum efenim :D:D
iyi bi tatil yapın, bizi düşünmeyin... biz sarıcak birşeyler, muhakkak buluruz... :D

Unknown dedi ki...

Merhaba ben Metehan azgın bayanlar arayın tanışalım sonrası malum yani artık yüzünüz gülsün mutlu olun yalnız gizlilik şartıyla azgın Metehan sizi kalın vede büyük yaragıyla sizi sekse doyursun uzun lafın kısası arayın tanışalım 05358520456