13 Temmuz 2009 Pazartesi

Kadının sorunsalı

Şimdi bu er milleti nasıl tavlanır?

1 ) Erkek kadından hoşlanır, kadın da erkekten. Erkek duygularını açar, kadın aşırı mutlu olur er kişinin duygularına karşılık verir. Bingoooooo.... Büyü bozuldu. Er kişiyi bir düşünce alır "Neden bu kadar çabuk kabul etti bu hatun?" Ve kararını verir o hatun hafiftir. İlgisini kaybeder, zaten hiç özenmez ve bir gün gelir kaybolur gider. O zaman hemen kabul etmemeli diyorsanız 2. durumu okuyun.

2 ) Erkek kadından hoşlanır uğraşır, aylarca belki ve kadından duygularına karşılık alır. Bingooooo... Büyü gene bozuldu. Erkek fethetti ya şimdiki sorunsalı "Bu muymuş bunca aydır uğraştığım?" Yani erkek için kaybolmak gene kaçınılmaz son.

3 ) Kadın erkekten hoşlanır, erkek bu ilgiden memnundur ama kadını aşağılamaktadır. Kadın da vazgeçer adamdan başka birini bulur ve onunla bir ilişki tesis etmeye başlar. Bingooooo.... Erkeğin yeni sorunsalı var. "Aslında ben ona aşıktım o neden başkasına gitti?" şeklinde başlayan düşünce kadına içini dökmeye ve kadını yeniden ayırmaya kadar gider. Ama hastalıklı beyin durur mu? "Ondan ayrılıp bana gelen, benden de ayrılır bakasına gider." fikrini beyninden atamayan erkek kadının ahlaki değerlerini sorgulamaya başlar ve kaçması kaçınılmaz son olur.

"Ne yapmalı?" derseniz bilen beri gelsin.

Kadın sorunsalını merak eden yazar arkadaşlarım, bizim sorunsalımız sanıyorum sizin tutarsızlığınız ve en önemlisi pişmalık hissine tutkuyla bağlanmış olmanız:)

5 yorum:

Unknown dedi ki...

ne kadar düşünceliyiz, ne kadar düşünceliyiz erkek ırkı olarak. :Pp
gördüğünüz gibi mantık ve felsefenin, insan ilişkilerinde bile dibine vuruyoruz :Pp :D

Unknown dedi ki...

Allahım ne zaman bu erkeklerin düşüncelerini değiştiricek ve birazcık dünya ya aşkla bakmalarını sağlıcaksın..

Alper dedi ki...

ben bir şey söylemek isterim konuda:

kadın ve erkeğin dünyadaki amaçları ve misyonlarıyla alakalı bir durum bu.

peki onlar ne?

aha bu da yeni yazımda olacak .p

amannsallaherşeyi dedi ki...

yaa ck süper bi analiz vee noktasına kadar doru bencede:) ama çözümü yolu da yok bunn sanrsam..:))

Kaynama Noktası dedi ki...

Hep tutarsız anacım hep, hep!
Hemen kabul edilince 'hafif kız' imajı çizilmesine de ayrıca şiddetle katılıyorum..Bir de şu var ki, -müsadenle ekliyorum nigar- erkek, dişi kişiliği tavlamak için kırk takla attıktan sonra, mutlu mesut bir ilişkiye başlanır; ardından dişi kişiliklerin genlerinde olan 'aşırı ilgi, aşırı sevgi' durumundan bayılır..Sonrası malum. Ve bu bir kısır döngüdür..Öf be!