24 Temmuz 2009 Cuma

Toprak'ın Getirdikleri | Aciz Toprak Parçası

Halis Toprak'ın 17 yaşında bir kızla evlendiğini okuduğumda şok oldum; nasıl bir mide, nasıl bir ahlak, nasıl...

Kızcağızın ağlayarak imza attığı da haberin kenarına sıkıştırılmıştı, içim cız etti...

Üç gündür bekliyorum, bazı köşe yazarları hariç sözde aydınlarımızdan ne bir ses, ne bir seda, tısssss...

İşin ilginci kadınlardan da ses gelmedi!

Tecavüz, taciz vesaire haberlerini, yorumlarını şevkle ağız sulandıracak bir ciddiyetle paylaşan kadın blogcular da tısssssss!

Hani, nerede sizin kadın haklarına dair ölümsüz, doyumsuz savaşınız? Neredesiniz "bilinçli" insanlar?

Halis Toprak'ın 7 çocuğu birden bu evliliğe karşı dava açarken, baba "kız benim değil mi, size ne" derken neden susuyorsunuz?

Toprak, bizim ülkemizdeki "adam-sende"ciliği yüzümüze vurdu. Hem de 71 yaşında...

Neden susuyorsunuz kadınlar, neden!

brokoli


................................................................................................................................................................................................




N'yazık ki ülkemizdeki rezilliklerden bir tanesi.. Tek farkı zengin bir iş adamı..

Durun durun böyle başlamayalım.. Alper zaten yazmış herşeyi biz farklı bir bakış açısı sunalım..

Hüseyin Üzmez ve Halis Toprak vakaları..

Farkları;
Biri nikahlı diğeri nikahsız..

Ortak noktaları;
Sapıklık, mapıklık, yuh artıklık falan filan..
Birinin aile izni olarak nikah kıyılması diğerinin anne izni ile taciz edilmesi..

Peki birinde tepkiler dağ gibiyken, tepkileri yazan, manşetlerine taşıyıp günlerce gündemde tutup tepkiyi arttıran gazeteler varken..
Toprak ağada n'den yok..

Basit.. Siyaset.. Evet siyaset.. Üzmezin taciz ettiği kızı savunan siyasetçilerimiz Üzmezin bulunduğu safın karşısındaydı da ondan..

Ondan parti kadın kolları kınamadı.. Kafalara yumurta atılmadı..

Yazık gerçekten yazık.. Ülkemizin, ülkemizde yaşayanların durumu yazık..

Örgütlenememiş kadınlarımız yazık..

Ve kadın blogları.. Öyledir böyledir diyip bize saldıranlar..
Şimdi neredesiniz?
Kaçınız aile izni ile evliliğe karşı çıktı?
Kaçınız bu yasa kaldırılsın diye dava açtı?
Veya açanalrın yanında durdu?
Kaçınız birlik olup siyasi partiler içinde etkin kadın yapılanması oluşturdu?


KadınlarYazıyor blogu daha yeni.. Ama ben gerçekten ciddilerse ileride onlardan basına çıklamaları, davalar bekliyorum.. Yoksa sorunları yazsan n'olur? Yazıda kalır.. Madem yola baş koydunuz.. Durmayın.. Orjinal eylemler yapın. Marjinal olun.. Hiç birini yapamıyorsanız günlük gazetelere, köe yazarlarına mail yollayın.. Diretin.. Tepkilerinizi yorumlarda bırakmayın..


Ha siz yapmadıkça biz yazacağız.. Yaptıklarımızın reklamını yapmadığımız için bizi tanımayan sizler; yazıp sizleri itmemiz aslında gerçek hayatta yaptıklarımızdır..

Can

9 yorum:

can dedi ki...

kırmızı rengı bır devrımcıye bırakaydın.:D

Unknown dedi ki...

güzel bir çalışma olmuş arkadaşlar. ve konu seçiminiz, seçiminize, dersinize iyi çalışmış olmanız da, ayrıca takdire şayan...
öyle bi hal aldı ki, herkesler o kadar ilgisiz kaldı ki bu konuya, erkek blogları adı altında, bir erkeği suçluyoruz, birileri yazmış olsun, insanların haberi olsun diye...
boşluğa bakar mısınız? bize geyik diyenlerin, şu postadan sonra düştükleri rezil rüsva pozisyona bakar mısın?
yazılmayanı yazalım. tuttum bu fikri...

Deniz dedi ki...

çok haklısınız. Hüseyin Üzmeze demediklerini bırakmayan basın, Tv ve blog dünyasının kadınlarında tık yok. Ne bir kınama, küfür, aşağılama, cümle aleme rezil etme.
Hiçbiri yok. Üzmeze gösterdikleri tepkinin, giydirdiklerinin %10 unu bari gösterselerdi be. İkiyüzlü bunların hepsi anasını satım. Para her yerde aynı para işte.

Unknown dedi ki...

Brokoli ve Can gerçekten çok güzel bir yazı olmuş.
Ben okuduğum ilk anda sayfamda tepkide bulunmuş ve gerçekten midem bulanarak izlediğimi söylemiştim.
Ve gerçekten o kızın ailesine acıyorum.
Bu güzel yazı içinse kendi adıma teşekkür ediyorum:)

Bızbız ve Bıtbıt Bir Hayat Hikayesi dedi ki...

çok güzel yazmışsın..kenan doğulu canım 18likleri çekiyor , onlarla yatmadan duramıyorum gibi sapıkça bir açıklamayı bile "Benimle de yatsın o zaman..." diye laflar söyleyen kadın - kız - ve toplumun genelinden pek birşey beklememek lazım

LoveMeorLeaveMe dedi ki...

biliyo musun hiç bu açıdan bakmamıştım. bi ara hüseyin üzmez olayı dilimizden düşmüyodu ama halis toprak olayına oha diyip geçtik. medyanın gücüne ve kafamızda oluşturduğu bilince daha bi inandım..

gülş dedi ki...

öncelikle güzel bir yazı olmuş, ellerinize sağlık. tepki verilmediği konusunda pek aynı fikirde değilim ama. ya da şöyle söyleyeyim ben kendi tepkimi verdiğim için içim rahat. ilk zamanlar ben de aynen kız için üzülüyordum, insan kendinden 54 yaş büyük biriyle evlenmek zorunda bırakılırsa nasıl bir travma yaşar vesaire. daha sonra, ayşe arman'ın röportajını okudum, hiç adetim değildir normalde sevmem olaylara bakış açısını. ama o kızın tepkilerini görünce, çok özür dilerim ama kendisini sattığı fikrine kapıldım, kesinlikle halis toprak'ı haklı bulduğum falan anlaşılmasın, hüseyin üzmez olayında ne kadar tiksindiysem bunda da o kadar rahatsız oldum fakat burada biraz da açıkgözlülük yapmaya çalışan bir yeni yetmenin kendi bedeninden faydalanması tarzı bir durum var. eh kendini düşünmeyeni de kimse düşünmez sonuçta.

ifadelerim biraz dağınık oldu kusuruma bakmazsınız umarım. sevgiler.

gülş dedi ki...

tepkimi gösterdim demişim ama nasıl gösterdiğimi dememişim, şöyle linki de vereyim dedim. http://yerelmasindakiyer.blogspot.com/2009/07/turk-aile-yaps.html

tekrardan sevgiler, saygılar efenim.

Unknown dedi ki...

Merhaba ben Metehan azgın bayanlar arayın tanışalım sonrası malum yani artık yüzünüz gülsün mutlu olun yalnız gizlilik şartıyla azgın Metehan sizi kalın vede büyük yaragıyla sizi sekse doyursun uzun lafın kısası arayın tanışalım 05358520456